TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Review Compressport Postural Trail Top

Review Compressport Postural Trail Top

Mijn kast puilt uit van de shirts. Samples, finisher-shirts, marketing-shirts, test-shirts en shirts die ik zelf graag wil hebben. De afgelopen maanden loop ik echter vaak in hetzelfde shirt, zodra ik iets verder dan een kilometer of 10 ga lopen. Dan wil ik namelijk wat spullen meenemen zonder dat ik een vest of belt om doe. In principe kan dat ook in de Fusion lange of korte tight, maar mijn hoesje met ingebouwd batterypack is net wat groot voor mijn tight. Daarom grijp ik meestal de Compressport Postural Trail Top uit de kast. 

Review Compressport Postural Trail Top

Een ingebouwde Free Belt

Dit is wat het shirt in mijn ogen uniek maakt. Ik heb ook een fijn Ultra-shirt van Ronhill met daarin 5 zakjes, maar die zijn toch minder handig geplaatst dan bij deze. In principe zijn het vier grote vakken. Dus één of twee Soft Flasks, je smartphone en dan nog wat ruimte voor voeding of een jasje. Daarnaast heb je natuurlijk je tight nog, dus zakken genoeg.

review compressport postural trail top

Ademend en licht

Het shirt is gemaakt van ultralicht materiaal dat ademend is, wat toch wel lekker is voor tijdens je run. Je blijft koel en comfortabel, zelfs bij warm weer en intense inspanning. Het shirt voert vocht af van je lichaam, wat helpt om oververhitting te voorkomen. Nou gaan we de koude maanden in, dus naast de Tank en de Shortsleeve wordt het denk ik tijd om een Longsleeve aan te schaffen.

De marketing termen

Compressport strooit zelf ook nog met mooie termen als microvezel en ergofit. Waar het eigenlijk op neer komt, is dat het shirt fijn zit en van een goede stof is. Het valt wel wat strak, maar daar is het ook Compressport voor, natuurlijk. De bovenkant en onderkant van de rits zijn zowel aan de binnenzijde als buitenzijde bedekt met een extra laagje stof, zodat je geen irritatie krijgt. Een prettig detail.

review compressport postural trail top

Het "Postural" deel

In de titel van het product staat ook nog postural. Daarmee bedoelen ze dat het een ergonomisch shirt met houdingsondersteuning is. Dat vind ik moeilijk te beoordelen. De compressiezone in de rug van het shirt zou voor een betere houding tijdens het hardlopen moeten zorgen, waardoor je rug en schouders ontlast worden. Handig als je ver gaat lopen. 

Conclusie Compressport Postural Trail Top

In mijn grote stapel van shirts dit degene die ik het meest geneigd ben te pakken, op dit moment. Ik denk dat dat alles zegt. Hij zit prettig en de zakken zijn gewoon erg handig. 

We verkopen ze in drie lengtes. Hier kun je ze allemaal bekijken.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet