TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Waar moet je op letten bij het kopen van een hardlooprugzak?

hardlooprugzak

In onze winkel hebben een hele wand vol met hardlooprugzakken, ook wel trailvesten of racevesten genoemd. Het zijn er vrij veel omdat voor ieder doel een ander vest nodig is. Loop je een korte afstand zonder stokken, dan heb je een ander vest nodig dan wanneer je een ultra loopt met stokken. Waar moet je nou eigenlijk op letten? Dus voordat je een rugzak aanschaft, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Hier volgt een advies om je te helpen de ideale hardlooprugzak te kiezen.

1. Pasvorm en Comfort

De pasvorm is cruciaal bij het kiezen van een hardlooprugzak. Een goede rugzak moet als een deel van je lichaam aanvoelen, zonder te schuiven of schuren tijdens je loop. Zoek naar rugzakken met verstelbare bandjes zodat je ze kunt aanpassen aan je lichaamsvorm, wat zorgt voor stabiliteit en comfort tijdens het lopen. Onze merken komen uit diverse landen en dat kun je merken in de pasvorm. 

2. Gewicht en Materiaal

Een lichtgewicht rugzak vermindert de belasting op je schouders en rug, wat essentieel is voor langere afstanden. Materialen zoals ripstop nylon zijn ideaal omdat ze licht en tegelijk duurzaam zijn. Bij Trail.nl bieden we rugzakken aan die speciaal zijn ontworpen voor hardlopers, met materialen die zowel lichtgewicht als robuust zijn.

3. Capaciteit

De capaciteit van je rugzak hangt af van je loopbehoeften. Voor korte dagelijkse runs volstaat een kleinere rugzak waarin je basisbenodigdheden zoals water, sleutels en een telefoon kunt meenemen. Plan je langere avonturen of trailruns, dan heb je een rugzak nodig met een capaciteit van 10 liter of meer, geschikt voor extra kleding, voeding en hydratatiepakketten. Ons kleinste vest is 2 liter en de grootste 20 liter. Daarboven kom je bij de light hiking rugzakken die zelfs tot 40 liter gaan. 

4. Hydratatie-opties

Goede hydratatie is essentieel, dus het is belangrijk dat je rugzak geschikt is voor hydratiesystemen of makkelijk toegankelijke waterflesvakken heeft. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het hardlopen gemakkelijk kunt drinken zonder te stoppen of je tempo te verlagen. De keus hierbij is vooral of je een drinkzak of reservoir van twee liter op je rug wilt, of twee soft flasks van 500 ml per stuk op de voorkant. Bijna alle vesten bieden beide mogelijkheden en leveren standaard één mogelijkheid mee. Het voordeel van soft flasks is dat je ze eenvoudiger kunt vullen en dat je twee smaken mee kunt nemen. Bbijvoorbeeld eentje met water en eentje met sportdrank.

5. Ventilatie

Zorg ervoor dat de rugzak die je kiest, is voorzien van een goed ventilatiesysteem om oververhitting en overmatig zweten te voorkomen. Mesh-panelen aan de rugzijde zorgen voor luchtcirculatie, wat je comfort aanzienlijk verbetert.

6. Extra Features en vakjes

Let op extra functies zoals reflecterende details voor veiligheid in het donker, en gemakkelijk toegankelijke zakken voor snacks of je smartphone. Deze features kunnen je hardloopervaring aanzienlijk verbeteren. Ook het aantal vakjes waar je spullen in kunt stoppen is handig om te weten.

7. Wel of geen stokken

Loop je met trailstokken? Dan is het natuurlijk handig dat je deze op het vest kunt bevestigen op het moment dat je ze niet gebruikt. Dit gaat niet bij alle vesten, dus let daar goed om. 

Kom anders gewoon passen

Een goed hardloopvest moet je eigenlijk even passen, net als goede schoenen. Dan weet je ook zeker dat je goed bij je spullen kunt en dat alles mee kan. We hebben een ruime selectie in de winkel, dus je bent altijd welkom om te komen passen

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet