TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Voorkom Blauwe Teennagels: Tips voor Trailrunners

blauwe teennagels

Trailrunning is een geweldige manier om fit te blijven, maar het kan helaas ook leiden tot ongewenste bijwerkingen, zoals blauwe teennagels. Deze ongemakkelijke aandoening wordt vaak veroorzaakt door herhaalde impact en wrijving tijdens het hardlopen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om dit ongemak te voorkomen en je hardloopervaring te verbeteren.

1. Draag de juiste schoenen

Een van de belangrijkste oorzaken van blauwe teennagels is het dragen van ongeschikt schoeisel. Zorg er dus voor dat je trailrunschoenen van goede kwaliteit hebt die goed passen en voldoende ruimte bieden voor je tenen. Te kleine schoenen kunnen leiden tot wrijving en druk op de teennagels, wat kan resulteren in blauwe plekken.

2. Kies voor vochtregulerende sokken

Investeer in vochtregulerende sokken die zweet effectief afvoeren en je voeten droog houden tijdens het hardlopen. Natte voeten vergroten de wrijving en verhogen het risico op blauwe teennagels. Katoenen sokken absorberen vaak vocht, wat daarmee kan leiden tot ongewenste frictie.

3. Houd je teennagels kort

Langere teennagels vergroten het risico op blauwe plekken, omdat ze gemakkelijker kunnen buigen en in contact kunnen komen met je schoenen. Knip je teennagels regelmatig en zorg ervoor dat ze netjes zijn afgerond om wrijving te minimaliseren.

Tip: Heb je toch last beschadigde huid op je voeten? Gebruik dan Happie Toes.

4. Pas je hardlooptechniek aan

Besteed aandacht aan je hardlooptechniek om onnodige druk op je tenen te verminderen. Let er dus op dat je voeten goed landen en niet te veel naar voren schuiven in je schoenen. Een goede techniek kan helpen bij het verminderen van wrijving en het voorkomen van blauwe teennagels.

5. Geef je voeten rust

Als je merkt dat je regelmatig last hebt van blauwe teennagels, geef je voeten dan de broodnodige rust. Verminder dan de intensiteit van je trainingen, geef je voeten de tijd om te herstellen en overweeg alternatieve vormen van lichaamsbeweging om de druk op je tenen te verminderen.

Conclusie blauwe teennagels

Het voorkomen van blauwe teennagels bij trailrunners vereist aandacht voor detail en zorg voor je voeten. Door de juiste schoenen te dragen, vochtregulerende sokken te kiezen, je teennagels kort te houden, je hardlooptechniek aan te passen en je voeten voldoende rust te geven, kun je dus genieten van je hardloopsessies zonder de nadelige bijwerking van pijnlijke teennagels.

Tip: volg ons ook op Instagram.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet