TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

RunForestRun VAM 2024

RunForestRun VAM

Schrijf je in voor RunForestRun VAM. Hoe vaak volbreng jij 3 kilometer met +90 meter? De RUNFORESTRUN trailruns zijn exclusieve trailrun evenementen in de mooiste natuurgebieden van noord en oost Nederland. Deze zijn exclusief door de kleinschaligheid. 

Afstanden 

Je kunt bij de RunForestRun VAM meedoen aan de volgende afstanden:

  • 4 Uur
  • 8 Uur
  • 12 Uur

Details van deze trail

  • RunForestRun VAM
  • Datum: 25 mei 2024
  • Locatie: Wijster, Drenthe
  • Meer info: via deze link.

Inschrijven RunForestRun VAM

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de VAM

De VAM-berg, officieel bekend als het VAM-afvalterrein, is een unieke locatie in Drenthe, Nederland, en biedt een bijzondere combinatie van milieubeheer en recreatie. Deze kunstmatige heuvel, oorspronkelijk een stortplaats beheerd door de Vuil Afvoer Maatschappij (VAM), is in de loop der jaren getransformeerd tot een aantrekkelijke bestemming voor sport- en natuurliefhebbers.

Met een hoogte van ongeveer 48 meter boven NAP, biedt de VAM-berg een uitdagend parcours voor fietsers en wandelaars. Het is vooral populair onder wielrenners, vanwege de steile hellingen die in het relatief vlakke Nederlandse landschap zeldzaam zijn. De top van de berg biedt een indrukwekkend uitzicht over het Drentse landschap, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor zowel recreanten als natuurliefhebbers.

Naast de recreatieve functie is de VAM-berg ook een symbool van succesvolle landschapsherstel en duurzaam beheer. Het gebied rondom de berg is ecologisch ontwikkeld, met aandacht voor de lokale flora en fauna. De VAM-berg is daarmee een uniek voorbeeld van hoe voormalige industriële sites kunnen transformeren tot waardevolle recreatiegebieden.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.