TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

RunForestRun Hondsrug 2024

RunForestRun Hondsrug 2024

Schrijf je in voor RunForestRun Hondsrug. De RUNFORESTRUN trailruns zijn exclusieve trailrun evenementen in de mooiste natuurgebieden van noord en oost Nederland. Deze zijn exclusief door de kleinschaligheid. 

Afstanden 

Je kunt bij de RunForestRun Hondsrug meedoen aan de volgende afstanden:

  • 12 Kilometer
  • 21 Kilometer
  • 27 Kilometer
  • 43 Kilometer

Details van deze trail

  • RunForestRun Hondsrug
  • Datum: 31 augustus 2024
  • Locatie: Odoorn, Drenthe
  • Meer info: via deze link.

Inschrijven RunForestRun Hondsrug

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de VAM

De Hondsrug, een unieke geologische formatie in het noordoosten van Nederland, strekt zich uit van de stad Groningen tot aan de Duitse grens. Deze opvallende zandrug, gevormd tijdens de laatste ijstijd, kenmerkt zich door zijn langgerekte heuvels en dalen, die het omringende landschap een bijzonder karakter geven.

De Hondsrug is rijk aan natuurlijke schoonheid en biodiversiteit. De afwisseling van dichte bossen, heidevelden, beekdalen en zandverstuivingen maakt het een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. In dit gebied vindt men een overvloed aan flora en fauna, waaronder zeldzame plantensoorten en typische bosdieren.

Naast natuurlijke pracht heeft de Hondsrug ook een diepe historische en culturele betekenis. Het gebied is doorspekt met sporen van prehistorische bewoning, zoals hunebedden en oude grafheuvels, die getuigen van de rijke geschiedenis. Het Hondsruggebied is erkend als UNESCO Global Geopark, wat de unieke geologische, archeologische en culturele waarde onderstreept.

De Hondsrug biedt een fascinerende mix van natuurlijke wonderen en historische rijkdom, waardoor het een must-visit bestemming is voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse natuur en geschiedenis.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet