TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Linie1629 Ultra 2024

linie1629 ultra

Ben jij een ervaren marathonloper en ben je benieuwd wat er ‘achter de 42k ligt’? Dan is de Linie1629 Ultra een mooie eerste ultramarathon van 50k voor je. De Linie1629 Ultra gaat namelijk over een vlak, verhard parcours: De fietsroute Linie1629 rondom den Bosch. De route voert je langs de historische linies waar 400 jaar geleden het beleg van Den Bosch heeft plaatsgevonden.

Afstanden 

Je kunt bij de Linie1629 Ultra meedoen aan de volgende afstanden:

  • 50 Kilometer

Details van deze trail

  • Linie1629 Ultra
  • Datum: 1 juni 2024
  • Locatie: Vught, Noord-Brabant
  • Meer info: via deze link.

Inschrijven Linie1629 Ultra

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over Linie1629

Linie1629 is een historische verdedigingslinie in Nederland, die een fascinerend verhaal vertelt uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Deze linie, aangelegd in 1629, speelde een cruciale rol in de strategie van Frederik Hendrik, de Prins van Oranje, tijdens het Beleg van 's-Hertogenbosch. De linie vormde een onderdeel van een ingenieus systeem van forten, schansen en waterwerken, ontworpen om de Spaanse troepen te belemmeren en de stad te isoleren.

Wat Linie1629 zo uniek maakt, is de innovatieve manier waarop water als verdedigingsmiddel werd gebruikt. Door het land rondom 's-Hertogenbosch opzettelijk te overstromen, creëerde Frederik Hendrik een bijna ondoordringbare barrière, wat een sleutelfactor was in het succesvolle beleg.

Tegenwoordig zijn de overblijfselen van Linie1629 nog steeds zichtbaar in het landschap. Ze vormen een belangrijk cultureel en historisch erfgoed, waar bezoekers meer kunnen leren over de militaire geschiedenis van Nederland. Het gebied rondom de linie is ook een aantrekkelijke plek voor wandelaars en geschiedenisliefhebbers, die de oude forten en vestingwerken kunnen verkennen en zich kunnen verdiepen in het roerige verleden van de Nederlandse strijd voor onafhankelijkheid.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.