TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Hollands Duin Trail Lente 2024

Hollands duin trail

Dit prachtige bekende Hollands Duin natuurgebied aan de Noord Hollandse Kust biedt veel mogelijkheden voor het organiseren van (ultra)Trails. Eindeloos kun je bewegen tussen de duinen en over het strand. Wij hebben voor de Hollands Duin Trail 3 verschillende routes gemaakt, die allemaal vertrekken vanaf Vrijstaat Nederzandt in Noordwijk.

Afstanden 

Je kunt bij de Hollands Duin Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 6 Kilometer
  • 10 Kilometer
  • 21 Kilometer
  • 30 Kilometer

Details van deze trail

  • Hollands Duin Trail
  • Datum: 16 maart 2024
  • Locatie: Noordwijk, Noord-Holland
  • Meer info: viadeze link.

Inschrijven Hollands Duin Trail

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over het Hollands Duin natuurgebied

Het Hollands Duin, een uitgestrekt natuurgebied langs de Nederlandse kust, strekt zich uit van Wassenaar tot aan Zandvoort. Dit duinlandschap, beheerd door Staatsbosbeheer, is een van de groenste gebieden in de Randstad en een essentiële natuurlijke buffer tegen de Noordzee. Het biedt een adembenemende combinatie van ruige duinen, dichte bossen, open weidegebieden en diverse flora en fauna.

De diversiteit van het landschap in het Hollands Duin is opmerkelijk. De hoge duinruggen bieden prachtige vergezichten over de zee en het achterland, terwijl de valleien tussen de duinen een thuis zijn voor talloze vogelsoorten en andere dieren. Deze afwisseling maakt het gebied bijzonder aantrekkelijk voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

Voor recreanten biedt het Hollands Duin een scala aan mogelijkheden: van wandelen en fietsen op de vele paden tot ontspannen op de rustige stranden die het gebied omzomen. Elk seizoen brengt zijn eigen charme met zich mee, van bloeiende flora in de lente tot stormachtige schoonheid in de herfst. Het Hollands Duin is daarmee niet alleen een vitale natuurlijke bescherming voor het Nederlandse landschap, maar ook een plek van rust en schoonheid vlak bij de drukte van de stad.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.