TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Keelven Trail 2024

keelven trail 2024

Op de rand van de Strabrechtse Heide liggen de Somerense bossen met het gebied rond het Keelven. Het Keelvengebied heeft een fraai vennenlandschap.

De vennen zijn ontstaan door het uitwaaien van het zand. In de vennen blijft het water staan dankzij de ondoorlaatbare laag in de ondergrond. De vennen worden uitsluiten gevoed door regenwater.

De deelnemers aan deze trail zullen verrast zijn over de veelzijdigheid van dit bijzondere natuurgebied. In alle jaargetijden is er groen te vinden en in de zomermaanden komen er veel volgels richting de vele vennetjes.

Afstanden 

Je kunt bij de Keelven Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 5 Kilometer
  • 8 Kilometer
  • 10 Kilometer
  • 13 Kilometer
  • 28 Kilometer

Details van deze trail

  • Keelven Trail
  • Datum: 21 september 2024
  • Locatie: Someren, Noord-Brabant
  • Meer info: via deze link.

Inschrijven Keelven Trail

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over het Keelven

De Strabrechtse Heide is een fenomenaal natuurgebied voor trailrunners, met het Keelven als één van de hoogtepunten. Dit grote ven, omgeven door heide en bos, vormt een pittoresk en uitdagend deel van de route. Het gebied rondom het Keelven biedt een gevarieerd terrein dat zowel beginnende als ervaren trailrunners zal aanspreken.

De paden leiden door zandverstuivingen en dichte dennenbossen, afgewisseld met open heidevelden waar de paarse heidebloemen in bloei staan. Dit natuurlijke decor zorgt voor een sfeervolle en inspirerende loopervaring. Het zachte pad rondom het Keelven is ideaal voor het trainen van cross-country vaardigheden, terwijl de zandige ondergrond een goede test biedt voor de stabiliteit en uithoudingsvermogen van de lopers.

Bovendien is het Keelven een rustige plek waar je tijdens het hardlopen volop kunt genieten van de stilte en de natuurlijke schoonheid van het gebied. Dit maakt het tot een perfecte locatie voor een trailrun die zowel fysiek als mentaal een verrijking is.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet