Trailrun kalender Nederland 2023 en 2024

Op zoek naar je volgende trailrun? Bekijk dan hieronder de meest complete en onafhankelijke trailrun kalender. Alle Nederlandse trailruns en enkele Belgische trails voor 2023 en 2024 voegen we toe. Mis je een evenement? Laat het ons weten via mail@trail.nl.

Trailrun Kalender Nederland 2023 en 2024

oktober 2023
november 2023
december 2023
januari 2024
maart 2024
mei 2024
Geen evenementen gevonden!

Het aanbod in trail runs wordt groter en groter. Om jullie een beetje wegwijs te maken hebben we de meeste complete kalender waar je kunt zoeken op evenementen. Mis je een trailrun, laat het ons dat weten. We zijn zelf gek van trailrunning in Nederland en vinden dat je niet direct ver hoeft te reizen voor een mooie trail. Nederland heeft prachtige trails. Of jou nu als beginner een trail wilt lopen of gaat voor een ultra trail, we zetten ze er allemaal op.

Wat is een trail run?

Persoonlijk hou ik het altijd bij “hardlopen door de natuur” omdat dat voor mijn idee de lading wel een beetje dekt. Bij normaal hardlopen of road running hebben we het over hardlopen door de stad, over de verharde weg. Kom je onderweg in de natuur nog hindernissen tegen dan hebben we het weer over een obstacle run of survivalrun.

Soorten trailruns

Hebben we het over trailruns in de brede zin van het woord, dan komen er nog allerlei andere termen voorbij. Hieronder een paar die je tegen kunt komen;

  • Ultra Trail: Een trailrun waarbij de afstand langer is dan de de klassieke marathon afstand van ongeveer 42 kilometer.
  • Veldloop: Een kortere trail run. Deze term bestond al voordat we het over trailrunning hadden.
  • Crossloop / Cross / Cross Country: Vergelijkbaar met een veldloop.
  • Night Trail: Een trailrun die in het donker plaats vindt.
  • Oriëntatieloop: Een trail run waarbij je navigeert op kompas of kaart. GPS is hier verboden.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?