TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Stuwwaltrail 2024

Stuwwaltrail 2024
Deze 21 kilometer lange trail gaat door misschien wel het mooiste stukje Nederland. Met oude landgoederen en grote hoogteverschillen. Het parcours slingert over de stuwwal over smalle paden. De klimmetjes zijn pittig, maar daarna volgen panoramische uitzichten. Dat maakt de Stuwwaltrail bijzonder.  

De trail gaat door een uniek landschap waar we zuinig op zijn. Daarom is de Stuwwaltrail bekervrij. We willen voorkomen dat plastic bekers en restafval van energiegels en -repen langs het parcours worden achtergelaten. Neem daarom zelf een bidon mee om te gebruiken bij de twee drankposten onderweg. En laat niks achter in de natuur.

​De start en finish is op sportpark Hartenstein in Oosterbeek.
De route is op zaterdag 20 mei beschikbaar als .gpx bestand op deze website. 

Afstanden Stuwwaltrail

Je kunt bij de Stuwwaltrail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 10 Kilometer
  • 21 Kilometer

Details van deze trail

  • Stuwwaltrail
  • Datum: 25 mei 2024
  • Locatie: Oosterbeek, Gelderland
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven Stuwwaltrail

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de Stuwwal

De stuwwal bij Oosterbeek, gelegen in de provincie Gelderland, is een geologisch wonder dat getuigt van de ijstijden die Nederland hebben gevormd. Deze stuwwal is een opmerkelijk kenmerk in het landschap en biedt een unieke omgeving voor natuurliefhebbers en geschiedenisliefhebbers.

De stuwwal is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, zo'n 150.000 jaar geleden, toen krachtige gletsjers enorme hoeveelheden sediment naar voren duwden, waardoor de karakteristieke heuvels en dalen ontstonden. Het resultaat is een glooiend terrein met prachtige vergezichten en schilderachtige bossen.

Dit gebied heeft niet alleen een geologisch belang, maar het speelde ook een cruciale rol in de geschiedenis, met name tijdens de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog. De Airborne begraafplaats in Oosterbeek herinnert aan de gebeurtenissen van die tijd en trekt jaarlijks veel bezoekers.

Vandaag de dag biedt de stuwwal bij Oosterbeek mogelijkheden voor wandelen, fietsen en natuurverkenning. De schilderachtige omgeving en de historische betekenis maken het tot een fascinerende bestemming voor iedereen die de schoonheid van de natuur en de erfenis van het verleden wil ervaren. Het is een plek waar geologie en geschiedenis samenkomen in een betoverende harmonie.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

2 reacties

Die staan per afstand vermeld. De 21KM trail start bijvoorbeeld om 14.30: https://www.stuwwalloop.nl/21-km-trail.html

Dirk,

Vraagje: Wat zijn de starttijden van de Stuwwaltrail in Oosterbeek?

alvast bedankt,

Danny

Danny lambert,

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.