TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

StartbaanRun Trail

StartbaanRun Trail

Dit jaar kent de Startbaanrun voor het eerst ook een trail van 11,5km en 175 hoogtemeters. Deze loopt uiteraard ook over vliegbasis Soesterberg, maar ook door landgoed de Paltz.

Deze trail voert je langs diverse hoogtepunten van deze unieke gebieden van het Utrechts Landschap, zoals monumenten uit de Koude Oorlog, de zandafgraving en het doolhof op landgoed de Paltz. Het aantal deelnemers is vooralsnog gemaximeerd op 150.

Afstanden StartbaanRun Trail

Je kunt bij de StartbaanRun Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 11,5 Kilometer

Details van deze trail

  • StartbaanRun Trail
  • Datum: 3 november 2024
  • Locatie: Soesterberg, Utrecht
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven StartbaanRun Trail

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de omgeving

Het Utrechtse landschap rond Vliegbasis Soesterberg biedt een unieke en afwisselende omgeving voor trailrunning. Dit gebied, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug, combineert een rijke militaire geschiedenis met uitgestrekte natuur. De voormalige vliegbasis is nu onderdeel van het Nationaal Militair Museum en omliggende natuurgebieden, wat zorgt voor een bijzondere combinatie van cultuur en natuur tijdens je run.

De paden voeren je langs open vlaktes waar vroeger vliegtuigen opstegen, nu begroeid met graslanden en struiken. Daarnaast kun je genieten van de prachtige bossen en glooiende heuvels van de Utrechtse Heuvelrug, waar je uitdagende hoogtemeters kunt maken. De Soesterduinen, een uitgestrekt zandverstuivingsgebied vlakbij, biedt een extra fysieke uitdaging door het mulle zand.

De weidse uitzichten en de stilte van de natuur, in contrast met het erfgoed van de vliegbasis, maken dit gebied perfect voor trailrunners die op zoek zijn naar variatie, rust en avontuur in een historisch landschap.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet