TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

RopaTrail Ermelo 2024

ropatrail ermelo

Wij (Stichting Team90), zamelen, door het organiseren van onze RopaTrail Ermelo geld in voor de zorg voor mensen met kanker, vaak in de laatste fase van hun leven.
Ermelo is alweer de vijfde RopaTrail die wij als Team90 organiseren.
Laat je verrassen door het afwisselend landschap en ga met ons mee!

De Ermelosche heide is een gebied van ruim 380 hectare gelegen tussen Staverden en Ermelo. Het gebied maakt deel uit van het stuwwallenmassief van de Veluwe.

Op de heide liggen tientallen grafheuvels die duizenden jaren oud zijn. Ze zijn te herkennen als lichte verhogingen in het landschap. De “start to trail” route loopt langs de wal en gracht van een Romeins Marskamp. Dit is het meest noordelijk gelegen marskamp wat door de Romeinen in Nederland is gebouwd.

Het heidegebied wordt begraasd door de schapen van Stichting Schapedrift. In februari is het volop lammertijd. De lammetjes zijn te bewonderen in de schaapskooi bij het bezoekerscentrum (geopend tot 16.00 uur)

We hanteren voor al onze trails het principe van “social trail” met begeleiding in 2 tempogroepen. In de praktijk wordt onderweg nog wel eens verder opgesplitst zodat je altijd wel in een voor jou passend tempo mee kan lopen.
Aan het einde van de trail staat er een heerlijk trailbanket voor je klaar zodat je moe en voldaan weer huiswaarts kunt keren.
Voor de 24 km is er na de 1ste lus een bevoorrading om de reserves aan te vullen en de 2de lus te kunnen vervolgen.

Startlocatie: Parkeerplaats Ermelosche heide, Postweg 50
De parkeerplaats bevindt zich voorbij de Schaapskooi, na de bocht naar rechts.
De parkeerplaats is ALLEEN bereikbaar via de Drieërweg, Ermelo. De Postweg is een zijweg (zandweg) van de Drieërweg. Volg de bruine borden “schaapskooi”.

Aanvangstijd 10.30 uur

Afstanden 

Je kunt bij de RopaTrail Ermelo meedoen aan de volgende afstanden:

  • Kilometer
  • 12 Kilometer
  • 22 Kilometer

Details van deze trail

  • RopaTrail Ermelo
  • Datum: 10 maart 2024
  • Locatie: Ermelo, Gelderland
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven RopaTrail Ermelo

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over Ermelo

Ermelo, gelegen op de Veluwe, is een uitgelezen plek voor trailrunning, dankzij zijn rijke natuurlijke landschappen en gevarieerde terrein. Dit gebied in het hart van Nederland is omgeven door dichte bossen, uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingen, die samen een uitdagend en afwisselend parcours bieden voor hardlopers van alle niveaus.

De trailrun in de omgeving van Ermelo leidt deelnemers door het Speulder- en Sprielderbos, bekend als 'het bos van de dansende bomen'. Deze mysterieuze, eeuwenoude bossen met hun grillig gevormde bomen, bieden een magische achtergrond voor de run. De route vervolgt over de Ermelosche Heide, waar de uitgestrektheid en de rust van het landschap een schril contrast vormen met de technische uitdagingen van de bosrijke gebieden.

Dit unieke parcours combineert technische paden met snelle secties en biedt adembenemende uitzichten die lopers motiveren om door te gaan. Deelnemers aan de trailrun in Ermelo kunnen genieten van de stilte van de natuur, terwijl ze hun fysieke en mentale grenzen verleggen. Het is een ultieme ervaring die het avontuurlijke hart sneller doet kloppen en de liefde voor de natuur verder aanwakkert.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet