TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Lenteloop Eerbeek 2024

Lenteloop Eerbeek 2024

De Lenteloop Eerbeek werd altijd georganiseerd door Rotaryclub Eerbeek-Zutphen.

Deze club werd afgelopen jaar opgeheven omdat er te weinig leden waren. Daarmee dreigde ook de Lenteloop verloren te gaan. De Lenteloop wordt nu georganiseerd door Actief Eerbeek, een evenement dat mensen verbindt en invulling geeft aan het actieve doel van de stichting.

Ieder jaar kunnen lopers hun prestatie hier meten en proberen deze te verbeteren. De samenwerkingspartners in de organisatie zijn Actief Eerbeek, Landal GreenParks, de Veluwelopers en fietsvereniging Last Gear.

Voor de startlocatie is de keuze gevallen op Landal GreenParks, dit onderstreept het groene karakter van de loop. Tevens geeft dit de benodigde kwaliteit aan het evenement dat door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland loopt.

De omliggende boseigenaren stellen hun terreinen onder voorwaarden beschikbaar, voorwaarden die gerespecteerd en gesteund worden door ons en de deelnemers. Met de opbrengst van de Lenteloop worden lokale goede doelen ondersteund.

Afstanden 

Je kunt bij de Lenteloop Eerbeek meedoen aan de volgende afstanden:

  • Kilometer
  • Kilometer
  • 10 Kilometer
  • 21 Kilometer

Details van deze trail

  • Lenteloop Eerbeek
  • Datum: 9 maart 2024
  • Locatie: Eerbeek, Gelderland
  • Meer info: via deze link.

Inschrijven Lenteloop Eerbeek

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over Eerbeek

Eerbeek, gelegen in de provincie Gelderland, Nederland, is een charmant dorpje dat bekend staat om zijn betoverende natuurlijke omgeving en rijke industriële geschiedenis. Omgeven door uitgestrekte bossen en heidevelden, is Eerbeek een paradijs voor natuurliefhebbers en buitenenthousiastelingen. De Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland, ligt op steenworp afstand en biedt een prachtig landschap van glooiende heuvels, open heidevelden en dichtbegroeide bossen.

Het dorp zelf heeft een interessante historie die nauw verbonden is met de papierindustrie. Al in de 17e eeuw waren er papiermolens in Eerbeek actief, en deze industriële achtergrond heeft het dorp gevormd. Vandaag de dag kan men nog steeds sporen van deze geschiedenis vinden in de architectuur en de lokale musea.

Eerbeek is ook een startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes die de bezoekers door de schilderachtige landschappen en langs historische bezienswaardigheden leiden. Met zijn combinatie van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed biedt Eerbeek een unieke ervaring voor iedereen die het Nederlandse platteland wil verkennen.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet