TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

De Voor- en Nadelen van Het Gebruik van Running Poles tijdens een Trailrun

De Voor- en Nadelen van Het Gebruik van Running Poles tijdens een Trailrun

Trailrunning is een uitdagende sport die je in staat stelt om de schoonheid van de natuur te ervaren, terwijl je je fysieke grenzen verlegt. Voor sommige trailrunners zijn running poles (of stokken) een onmisbaar hulpmiddel, terwijl anderen liever zonder rennen. Laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen van het meenemen van stokken tijdens een trailrun, zodat je kunt beslissen of ze geschikt zijn voor jouw volgende avontuur.

Voordelen van Running Poles:

1. Verbeterde Stabiliteit: Running poles kunnen je extra stabiliteit bieden tijdens technische afdalingen of bij het oversteken van modderige paden. Ze fungeren als extra steunpunten en verminderen het risico op uitglijden.

2. Vermindering van Belasting: Tijdens beklimmingen kun je je bovenlichaam en armen actiever gebruiken om jezelf omhoog te duwen met de stokken. Dit verdeelt de belasting en vermindert de belasting op je benen, wat vermoeidheid kan verminderen.

3. Sneller Beklimmen: Met running poles kun je vaak sneller beklimmingen maken, omdat je jezelf kunt afzetten en met kracht kunt omhoogtrekken. Dit kan je gemiddelde snelheid op technisch terrein verhogen. Nou hebben we in Nederland niet extreem veel hoogteverschil, maar zijn stokken bij buitenlandse runs in de bergen dus wat belangrijker.

4. Minder Spiervermoeidheid: Door je armen te gebruiken, kun je de impact op je beenspieren verminderen, wat kan helpen om spiervermoeidheid te verminderen en je uithoudingsvermogen te vergroten.

Nadelen van Running Poles:

1. Extra Gewicht: Het meenemen van running poles voegt extra gewicht toe aan je uitrusting, wat nadelig kan zijn als je op zoek bent naar een lichte en snelle trailrun. Het kan ook vermoeiender zijn om ze voor langere afstanden mee te dragen.

2. Technische Uitdagingen: Het correct gebruiken van running poles vereist enige techniek en oefening. Onjuist gebruik kan leiden tot struikelen of ongemak.

3. Opslagproblemen: Wanneer je de stokken niet gebruikt, moet je ze ergens opbergen. Sommige trailrunners vinden dit onhandig, vooral op smalle en rotsachtige paden. Al verkopen we natuurlijk handige running belts en racevesten om ze in op te bergen.

4. Persoonlijke Voorkeur: Het gebruik van stokken is grotendeels afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden ze een geweldige aanvulling op hun trailrunning-uitrusting, terwijl anderen liever zonder rennen.

In conclusie, het gebruik van running poles tijdens een trailrun heeft zowel voordelen als nadelen. Het kan je stabiliteit, snelheid en uithoudingsvermogen verbeteren, maar het voegt ook extra gewicht toe en vereist wat technische vaardigheid. Het belangrijkste is om te experimenteren en te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Probeer ze uit op verschillende soorten terrein en afstanden om te bepalen of running poles een waardevolle toevoeging zijn aan jouw trailrunning-ervaring. Onthoud dat er geen one-size-fits-all antwoord is, en het draait allemaal om wat het beste bij jouw stijl past.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet