TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

De Beste Trail Running Trails in Nederland Vinden.

trail running trails

Ondanks dat we een prachtige kalender vol met trailruns hebben, is er natuurlijk niet elke dag een evenement. Zeker niet op doordeweekse dagen. Toch kom je soms in een nieuw gebied en zou je daar graag een leuke route lopen. Waar je vind je nou de beste trail running trails? Je kunt zelf een route uitstippelen, maar het is natuurlijk eenvoudiger om gebruik te maken van bestaande routes.

Trail Running Trails

Overal in Nederland zijn leuke paden te vinden. Als je er alleen niet bekend bent is het soms lastig zoeken of mis je net de leukste paadjes. Daarom zijn er heel veel trail running trails te vinden via het internet. Hieronder sommen we er een aantal op.

GPX-bestanden

Gelukkig zijn daar de moderne sporthorloges. Daar kun je een route naar uploaden en die kun je dan lopen. Dit gaat met zogenoemde GPX-bestanden. De vraag is natuurlijk hoe je deze GPX bestanden vindt? In dit blog gaan we daar verder op in.

Let goed op!

Soms download je de GPX van een evenement. Misschien wil je die zelf een keer lopen als je daar op vakantie bent bijvoorbeeld. Houdt er dan rekening mee, dat evenementen soms over privé-terrein gaan. Die worden voor het evenement open gezet, maar zijn normaal gesproken niet toegangelijk. Let daarom altijd op de borden en loop eventueel een blokje om.

Trail Running Trails downloaden

Hieronder een aantal websites met mooie trails.

  • MudSweatTrails. Hebben onder andere de NS Trails, van station naar station. Speciaal gemaakt voor trailrunners, dus een aanrader.
  • AfstandMeten.nl. Je kunt hier niet alleen je eigen route maken, maar ook bestaande routes downloaden. Je moet wel goed zoeken naar leuke routes.
  • Alltrails.com. Heeft bijna 3.000 routes in Nederland. Downloaden van GPX is gratis.
  • WikiLoc. Heeft ook meer dan 2.500 routes. GPX downloaden is gratis.
  • Natuurmonumenten. Heeft er slechts enkele online staan.
  • Staatsbosbeheer. Op dit moment meer dan 600 routes die door Staatsbeheer onderhouden worden.
  • AcceptNoLimits. Fanatieke ultra-trailers die zelf routes verzamelen. Niet alleen Nederland en eenvoudig via Dropbox te downloaden. Meer dan 800 routes. 
  • Loopwijzer. Routes binnen een uur van Amsterdam.
  • Keep on Trailing (KOT). Een paar routes van Bear Sports in zuid-limburg.

Heb je zelf nog leuke trail running trails? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet