TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Veluwezoom Trail & Walk 2024

Veluwezoom Trail & Walk 2024

De Veluwezoomtrail is de eerste georganiseerde (Ultra) trailrun van Nederland. In één van de mooiste gebieden van ons land, de Veluwezoom. Op 20 juni 2010 organiseerde Jan Strijker, grondlegger van het evenement, de eerste editie met toen, 81 deelnemers op één afstand, namelijk 53 kilometer Ultra Trail. Cairn Adventures heeft het evenement in 2017 overgenomen en met respect en naar waarden van Jan Strijker voortgezet en laten groeien tot een heus Festival verdeeld over twee dagen. (vergelijkbaar met onze Salomon Vuurtorentrail op Ameland)

Afstanden Veluwezoom Trail & Walk

Je kunt bij de Veluwezoom Trail & Walk meedoen aan de volgende afstanden:

  • 7 Kilometer
  • 15 Kilometer
  • 24 Kilometer

Details van deze trail

  • Veluwezoom Trail & Walk
  • Datum: 14 juli 2024
  • Locatie: Dieren, Gelderland
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven Veluwezoom Trail & Walk

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de Veluwezoom

Beleef de ultieme trailrun op de Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland, waar de natuurlijke pracht en diversiteit je adem zullen benemen. Dit uitgestrekte natuurgebied, gelegen in het oostelijke deel van Nederland, is een ware speeltuin voor trailrunners van elk niveau. Met zijn glooiende heuvels, uitgestrekte heidevelden, dichte bossen en zandverstuivingen biedt de Veluwezoom een afwisselend en uitdagend terrein dat je uitnodigt om je grenzen te verleggen.

De Veluwezoom staat bekend om zijn adembenemende vergezichten en de kans om wilde dieren zoals edelherten en wilde zwijnen te spotten. De goed onderhouden en gemarkeerde paden leiden je door het hart van dit prachtige landschap, met routes die variëren van licht en vlak tot technisch en heuvelachtig. Of je nu een rustige loop zoekt of een uitdagende trail, de Veluwezoom biedt een ongeëvenaarde loopervaring waarbij je volledig opgaat in de natuur.

Dit nationale park is niet alleen een paradijs voor trailrunners maar zet zich ook in voor duurzaamheid en het behoud van zijn unieke flora en fauna. Een trailrun op de Veluwezoom is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een moment van verbinding met de natuur en een kans om bij te dragen aan het behoud van een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet