TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Schneeberg Trail

schneeberg trail

Vanaf Hoeve De Gastmolen in Vaals bieden we je een weekend trailfun met op zaterdag avond onze nieuwe nighttrail. op zondag keuze uit 3 afstanden met daarin de Schneeberg, een van de 7 Summits van de Dutch Mountain Trail.

De Schneeberg of Sneeuwberg is een beboste heuvel op Duits grondgebied bij Aken ten noorden van Vaals. De Schneeberg dankt zijn naam aan de kalkgrond welke in de zomer een opvallend lichte (witte) kleur geeft in vergelijking met de omringende gronden. De heuvel maakt deel uit van het Duitse deel van het Plateau van Bocholtz, van het Vaalser Hügelland en heeft een hoogte van 257 meter boven NAP.

Afstanden 

Je kunt bij de Schneeberg Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 11 Kilometer
  • 21 Kilometer
  • 35 Kilometer

Details van deze trail

  • Schneeberg Trail
  • Datum: 23 en 24 november 2024
  • Locatie: Vaals, Limburg
  • Meer info: via deze link.

Inschrijven Schneeberg Trail

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over Vaals en de Schneeberg

De omgeving van Vaals en de Schneeberg is een paradijs voor trailrunners die houden van uitdagende hoogtemeters en adembenemende uitzichten. Dit gebied, gelegen in het uiterste zuiden van Nederland, biedt een uniek landschap waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. De route voert je door dichte bossen, glooiende weilanden en over steile hellingen, waar de natuurlijke omgeving je telkens weer verrast.

De Schneeberg, met zijn indrukwekkende hoogte, vormt een van de hoogtepunten van deze trailrun. Hier ervaar je niet alleen de fysieke uitdaging van de beklimming, maar word je ook beloond met panoramische uitzichten over het drielandenpunt en de uitgestrekte landschappen van de Eifel en de Ardennen.

Tijdens deze trailrun wisselen pittige beklimmingen en snelle afdalingen elkaar af, terwijl je geniet van de rust en de pure natuur om je heen. De omgeving van Vaals en de Schneeberg biedt een onvergetelijke ervaring voor iedere trailrunner die op zoek is naar avontuur en schoonheid.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

 

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet