TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Rovertsche Leij Trail

Rovertsche Leij Trail

Het beekje de AA ontspringt tussen de dorpen Ravels en Eel welke beiden ten zuiden van het grensdorp Poppel liggen. Het meandert door het landelijke gebied langs het dorpje Poppel richting het landgoed Gorp en Roovert waar het vervolgens de grens oversteekt. Voorbij Poppel wordt het beekje dan ook de Rovertsche Leij genoemd.

De eerste kilometers loop je langs de beek door het landelijke gebied richting de bossen. Zodra we de Nederlandse grens passeren verloopt de route door verschillende natuurgebieden.

Het is een vlakke trail en is zowel voor de gevorderde als minder ervaren trailrunnen geschikt.

Afstanden 

Je kunt bij de Rovertsche Leij Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 10 Kilometer
  • 15 Kilometer
  • 21 Kilometer
  • 25 Kilometer

Details van deze trail

  • Rovertsche Leij Trail
  • Datum: 25 augustus 2024
  • Locatie: Poppel, België
  • Meer info: via deze link.

Inschrijven Rovertsche Leij Trail

Meer informatie gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de Rovertsche Leij

De Rovertsche Leij is een schitterend natuurgebied, perfect voor een uitdagende trailrun. Gelegen op de grens van Nederland en België, meandert de Rovertsche Leij door een afwisselend landschap van loofbossen, heidevelden en graslanden. Dit gebied biedt een diversiteit aan paden, van smalle, kronkelige bospaadjes tot bredere, open stukken, waar de natuurlijke schoonheid je omringt.

Tijdens de trailrun zul je kennismaken met het rijke dierenleven; met een beetje geluk spot je reeën, hazen of een van de vele vogelsoorten die hier hun thuis hebben. De route voert je langs de rustgevende oevers van de Rovertsche Leij, over kleine bruggetjes en door schaduwrijke stukken bos, waar de zonnestralen door het bladerdak spelen.

Deze trailrun is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een zintuiglijke ervaring. De frisse geur van het bos, het geluid van stromend water en de prachtige vergezichten maken deze run tot een onvergetelijke ervaring in de natuur.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet