TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Halve Zolen Trail 2024

Halve Zolen Trail 2024

Als trailloper moet je de Halve Zolen Trail ooit gelopen hebben. Het parcours is uitdagend en geen moment hetzelfde. Het eerste stuk is eenvoudig en word je geleid over mooie bospaadjes. Maar net als je lekker in je ritme denkt te zitten, breken de eerste heuvels en zandverstuivingen dit gevoel. De trailrun gaat over reguliere bospaden, maar wij kunnen niet garanderen dat je geen natte voeten krijgt.

De gehele opbrengst van deze trail run zal overgemaakt worden naar de Roparun namens Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje. Dit team van ongeveer 25 personen bestaat uit inwoners van oa. de plaatsen Raamsdonkveer, Drunen, Raamsdonk en Dongen. Allemaal plaatsen die langs het Halvezolenlijntje liggen.

Ruiterspoor 71
4911BA Den Hout
Nederland

Afstanden Halve Zolen Trail

Je kunt bij de Halve Zolen Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 10 Kilometer
  • 20 Kilometer

Details van deze trail

  • Halve Zolen Trail
  • Datum: 2 maart 2024
  • Locatie: Den Hout, Noord-Brabant
  • Inschrijven: viadeze link.

Inschrijven Halve Zolen Trail

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de bossen van Dorst

De bossen van Dorst, gelegen in de provincie Noord-Brabant in Nederland, vormen een prachtig en veelzijdig natuurgebied dat zowel rust als avontuur biedt. Dit uitgestrekte bosgebied is bekend om zijn gevarieerde flora en fauna en vormt een groene oase in de omgeving. Met een netwerk van goed onderhouden wandel- en fietspaden is het een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en recreanten.

De diversiteit van het landschap in de bossen van Dorst is opmerkelijk. Je vindt er dichte naaldbossen, gemengde loofbossen, en open heidevelden, die samen een thuis bieden aan vele dier- en plantensoorten. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met het spotten van verschillende vogelsoorten, terwijl de rustige paden ideaal zijn voor een ontspannen wandeling of fietstocht.

Een bijzonder kenmerk van de bossen van Dorst is de Surae, een natuurgebied met zandduinen en vennen, wat zorgt voor een uniek en afwisselend landschap. Dit gebied is niet alleen belangrijk voor de biodiversiteit, maar biedt ook prachtige vergezichten en fotogenieke plekken.

Voor de actieve bezoekers zijn er verschillende mountainbikeroutes die door het bos lopen, variërend in moeilijkheidsgraad. Of het nu gaat om een rustige wandeling, vogelspotten, fietsen of mountainbiken, de bossen van Dorst bieden voor ieder wat wils en zijn daarmee een waardevol natuurjuweel in Noord-Brabant.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet