TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Groene Woud Lentetrail 2024

Groene Woud Lentetrail 2024

De Groene Woud Lentetrail is geen wedstrijd, maar recreatief hardlopen of wandelen door De Mortelen, een van de mooiste natuurgebieden van Brabant. Keuze uit drie afstanden. Je kunt in groepen lopen of individueel. De routes zijn met pijlen aangegeven. Waterposten langs de route en bij de finish.

Afstanden Groene Woud Lentetrail

Je kunt bij de Groene Woud Lentetrail meedoen aan de volgende afstanden:

  • Kilometer
  • 15 Kilometer
  • 21 Kilometer

Details van deze trail

  • Groene Woud Lentetrail
  • Datum: 10 maart 2024
  • Locatie: Oirschot, Noord-Brabant
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven Groene Woud Lentetrail

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de Mortelen

Het natuurgebied De Mortelen, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is een betoverend stukje natuur dat zich kenmerkt door een rijke variatie aan landschappen. Dit gebied, onderdeel van het Groene Woud, bestaat uit een mozaïek van kleine bosjes, bloemrijke graslanden, akkers en karakteristieke houtwallen. Deze houtwallen zijn bijzonder omdat ze als natuurlijke afscheidingen tussen de verschillende landbouwpercelen dienen en tevens een thuis bieden aan diverse planten en dieren.

De Mortelen is een belangrijke habitat voor veel vogelsoorten, waaronder de zeldzame grutto en de kwartelkoning. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van het rijke dierenleven en de rustgevende groene omgeving. De goed onderhouden wandelpaden leiden bezoekers langs de mooiste plekjes van het gebied, waar ze kunnen genieten van de stilte en de ongerepte natuur.

Wat De Mortelen extra bijzonder maakt, is de harmonieuze samenhang tussen landbouw en natuurbehoud. Boeren werken hier nauw samen met natuurbeschermers om een evenwicht te vinden tussen landbouwproductie en het behoud van biodiversiteit. Dit samenspel maakt van De Mortelen een voorbeeldgebied waar natuur en menselijke activiteit elkaar versterken. Het is een prachtige bestemming voor iedereen die wil genieten van de Nederlandse natuur in haar puurste vorm.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet