TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Amerongse Berg Trail Zomer 2024

amerongse berg trail
De Amerongse Berg Trail is een trail van drie afstanden in de omgeving van de Amerongse Berg. Single tracks, hoogtemeters en de eenzame eik. 

Afstanden Amerongse Berg Trail

Je kunt bij de Amerongse Berg Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 12 Kilometer
  • 17 Kilometer
  • 21 Kilometer

Details van deze trail

  • Amerongse Berg Trail
  • Datum: 14 juli 2024
  • Locatie: Overberg, Utrecht
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven Amerongse Berg Trail

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de Amerongse Berg

De Amerongse Berg, gelegen in de provincie Utrecht, is een opvallende natuurlijke formatie in Nederland die deel uitmaakt van de Utrechtse Heuvelrug. Deze heuvel is met zijn hoogte van 69,2 meter boven zeeniveau een van de hoogste punten in het overwegend vlakke Nederlandse landschap.

De Amerongse Berg biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bossen en weilanden, waardoor het een favoriete bestemming is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het gebied is doordrenkt met geschiedenis en herbergt het imposante Kasteel Amerongen aan de voet van de heuvel, dat dateert uit de 17e eeuw.

Wandelpaden leiden naar de top van de Amerongse Berg, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht dat vooral in de herfst spectaculair is wanneer de bladeren van de omliggende bossen veranderen in prachtige herfstkleuren. Het is ook een populaire plek voor vogelspotters, omdat het gebied een overvloed aan vogelsoorten herbergt.

Kortom, de Amerongse Berg is niet alleen een natuurlijk hoogtepunt, maar ook een cultureel en historisch juweel in het hart van Nederland. Het biedt een ontsnapping aan de dagelijkse drukte en een kans om te genieten van de prachtige natuur en erfgoed van de Utrechtse Heuvelrug.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet