Alphense Bergen Trail

alphense bergen trail

Tussen de Brabantse dorpen Alphen en Chaam ligt een groot bosgebied waar de Alphense Bergen een onderdeel van uitmaken. Het is een verassend natuurgebied waarvan het grote ven 'Het Zand' een fraai middelpunt is.

De Alphense Bergentrail is een mooie uitdagende trailrun door een afwisselend natuurgebied met veel bossen en heidevelden. De bospaden en singeltracks, gecombineerd met korte heuveltjes maken de trail niet alleen mooi maar ook pittig en uitdagend! Het is een gemiddeld zwaar trailparcours en is door het ruime aanbod in afstanden geschikt voor zowel de minder ervaren als ervaren trailrunner.

De start en finish vindt plaats vanaf het centrale dorpsplein in Alphen en er worden maximaal 1000 deelnemers toegelaten.

Afstanden Alphense Bergen Trail

Je kunt bij de Alphense Bergen Trail meedoen aan de volgende afstanden:

  • 8,2 Kilometer
  • 12,5 Kilometer
  • 21 Kilometer
  • 25 Kilometer

Details van deze trail

  • Alphense Bergen Trail
  • Datum: 3 november 2024
  • Locatie: Alphen, Noord-Brabant
  • Inschrijven: via deze link.

Inschrijven Alphense Bergen Trail

Meer informatie en inschrijven gaat bij de organisatie van dit evenement, via deze link.

Over de omgeving

De regio tussen Alphen en Chaam, gelegen in Noord-Brabant, is een ideale plek voor trailrunning dankzij het afwisselende landschap van bossen, heidevelden en landerijen. Het gebied maakt deel uit van het uitgestrekte natuurgebied de Chaamse Bossen, waar je door een netwerk van smalle paden, zandwegen en singletracks kunt rennen. Deze bossen bieden een beschutte en rustige omgeving, perfect voor trailrunners die van de natuur willen genieten.

Naast de bossen zijn er open stukken heide en graslanden, die vooral in de zomer een mooie variatie bieden. Het terrein is licht glooiend, wat zorgt voor interessante klimmetjes en afdalingen. De zandpaden en bosgrond vormen een uitdagende ondergrond die geschikt is voor zowel lange afstanden als technische runs.

Onderweg kom je langs diverse vennen en open plekken waar je kunt genieten van het uitzicht en de rust. De regio tussen Alphen en Chaam biedt daarmee een gevarieerde en natuurlijke trailervaring, ideaal voor zowel beginners als ervaren trailrunners.

--------------------

Onze complete kalender vind je hier. Mis je een evenement? Laat het dan weten via onze contactpagina en we voegen hem direct toe. Er zijn geen kosten aan verbonden. De informatie op deze pagina komt van het evenement. Let goed op, er kunnen soms wijzigingen opgetreden zijn. Ook voor details als exacte locatie en starttijden kun je het beste op de website van de organisatie kijken. 

 

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet