TRAILRUN KALENDER

Bekijk hier alle trailruns in Nederland

Paklijst: Wat neem je mee tijdens een trailrun?

Paklijst: Wat neem je mee tijdens een trailrun?

Trailrunning is een prachtige manier om te genieten van de natuur, je conditie te verbeteren en de dagelijkse sleur te doorbreken. Of je nu een doorgewinterde trailrunner bent of net begint, het is essentieel om goed voorbereid op pad te gaan. In dit artikel bespreken we wat je moet meenemen voor een succesvolle en veilige trailrun en wat er zeker op je paklijst moet staan..

1. Trailrunningschoenen

Het kiezen van de juiste trailrunningschoenen is cruciaal. Ze bieden grip op ruig terrein en beschermen je voeten tegen scherpe stenen en takken. Zorg ervoor dat je schoenen comfortabel zitten en geschikt zijn voor het soort terrein waarop je gaat lopen.

2. Geschikte Kleding

Kies voor ademende en vochtregulerende kleding, zoals technische shirts en shorts. Afhankelijk van het weer en de lengte van je run kan het nodig zijn om extra lagen mee te nemen, zoals een licht windjack of regenjas.

3. Hydratatie

Het behouden van de juiste vochtbalans is cruciaal tijdens een trailrun. Neem een waterfles, softflask of hydratatierugzak mee, afhankelijk van je voorkeur. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt, vooral op warme dagen of lange runs. Kijk vooral ook naar de afstand om je drinksysteem te kiezen. Bij een korte run kan een running belt voldoende zijn. Ga je verder, dan is een hardlooprugzak misschien beter.

4. Voeding

Trailruns kunnen veeleisend zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende energie binnenkrijgt. Neem snacks mee zoals energiegel, repen of gedroogd fruit om je energieniveau op peil te houden. Experimenteer vooraf om te ontdekken welke voeding het beste voor jou werkt. Denk niet alleen aan zoet, een handje zoute cashewnoten is bijvoorbeeld ook heerlijk onderweg.

5. GPS-horloge of andere navigatiehulpmiddelen

Trailruns kunnen je naar afgelegen gebieden brengen, dus het is belangrijk om te weten waar je bent en waar je naartoe gaat. Draag een kaart, kompas of GPS-apparaat mee en leer hoe je ze moet gebruiken. Moderne smartphone-apps kunnen ook handig zijn voor navigatie.

6. EHBO-kit of thermodeken

Het is altijd verstandig om een kleine EHBO-kit mee te nemen met basisbenodigdheden zoals pleisters, antiseptische doekjes en pijnstillers. In geval van een blessure of ongeval kun je jezelf of anderen snel helpen.

7. Persoonlijke Identificatie en Mobiele Telefoon

Draag een identificatiebewijs met je naam, adres en noodcontactgegevens. Neem ook je mobiele telefoon mee voor noodgevallen. Zorg ervoor dat deze is opgeladen en dat je weet hoe je hulp kunt inroepen als dat nodig is.

8. Zonnebrandcrème en Insectenspray

Afhankelijk van je locatie en het seizoen, is bescherming tegen de zon en insecten belangrijk. Zonnebrandcrème en insectenspray kunnen ongemak voorkomen en je huid beschermen.

9. Zaklamp of Hoofdlamp

Als je van plan bent om in de vroege ochtend of late avond te rennen, zorg dan voor een goede verlichting om veilig te kunnen navigeren. Ik heb wel eens met een hardloopzaklamp gelopen, maar vond een hoofdlamp toch fijner. Je kunt ook nog kiezen voor een borstlamp.

Het meenemen van de juiste uitrusting voor een trailrun kan het verschil maken tussen een plezierige ervaring en een uitdagende situatie. Wees voorbereid en zorg ervoor dat je veilig en comfortabel kunt genieten van je avontuur in de natuur. Vergeet niet om de weersvoorspelling te controleren voordat je vertrekt en laat altijd iemand weten waar je naartoe gaat. Veel plezier op de trails!

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
CO2-neutrale verzending bij alle bestellingen
Powered by Shopify Planet