wat is een trail run

Wat is een trail run?

De naam Trail.nl slaat natuurlijk op trailrunning, dat heb je intussen wel door natuurlijk. Maar wat is een trail run eigenlijk?

Wat is een trail run?

Persoonlijk hou ik het altijd bij “hardlopen door de natuur” omdat dat voor mijn idee de lading wel een beetje dekt. Bij normaal hardlopen of road running hebben we het over hardlopen door de stad, over de verharde weg. Kom je onderweg in de natuur nog hindernissen tegen dan hebben we het weer over een obstacle run of survivalrun.

Dit is wat Wikipedia er over zegt;

Trailrunning is een duursport die bestaat uit hardlopen over paden. Het verschilt van normaal hardlopen doordat het over het algemeen op onverharde paden plaatsvindt. Vaak is dit heuvelachtig terrein met grotere afdalingen en stijgingen. Trailrunning verschilt met de discipline veldlopen in de afstand. Veldloopwedstrijden zijn vrijwel altijd over kortere afstanden.

Wikipedia

Soort trail runs

Hebben we het over trailruns in de brede zin van het woord, dan komen er nog allerlei andere termen voorbij. Hieronder een paar die je tegen kunt komen;

  • Ultra Trail: Een trailrun waarbij de afstand langer is dan de de klassieke marathon afstand van ongeveer 42 kilometer.
  • Veldloop: Een kortere trail run. Deze term bestond al voordat we het over trailrunning hadden.
  • Crossloop / Cross / Cross Country: Vergelijkbaar met een veldloop.
  • Night Trail: Een trailrun die in het donker plaats vindt.
  • Oriëntatieloop: Een trail run waarbij je navigeert op kompas of kaart. GPS is hier verboden.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?