Verzorgen van je voeten voor en na een trail

Verzorgen van je voeten voor en na een trail

Misschien het belangrijkste wapen in de strijd, je voeten. Duizenden stappen ze je tijdens je training of race. Zorg er dus voor dat je voeten in topconditie zijn. Hoe verzorg je je voeten? Hieronder een aantal tips voor het verzorgen van je voeten.

Verzorgen van je voeten

Het verzorgen van je voeten is natuurlijk niet het enige dat belangrijk is. Trainen, rusten, voeding en de juiste materialen tellen ook mee. Maar voor mijn idee wordt voetverzorging nog wel eens overgeslagen.

Nagels knippen

Zorg er voor dat je teennagels niet in kunnen groeien en dat er geen scherpe randen aan zitten. Daar kun je tijdens het lopen last van krijgen als je tenen met elkaar in aanraking komen.

Eelt verwijderen

Eelt is een prima bescherming, maar te veel is niet goed. Verwijder het dus regelmatig. Dat kun je zelf doen met een vijl, maar het is veel lekkerder om af en toe naar de pedicure te gaan. Die doen het toch net wat beter dan dat ik zelf kan en dan weet je ook zeker dat je niet te veel weg haalt.

Insmeren

Smeer je voeten na het hardlopen in. Zelf gebruik ik altijd Squirrel’s Nut Butter Happie Toes. Dit is een natuurlijk product dat gemaakt is om je huid te herstellen.

squirrels nut butter happie toes

Sokken

Iedereen heeft zijn favoriete sokken. Zorg er voor dat er zo min mogelijk naden in zitten. Teensokken zou ook een optie zijn omdat je tenen dan allemaal afzonderlijk verpakt zitten waardoor er minder wrijving komt. Een sok van synthethisch materiaal voert het water beter af, maar bij een koude en natte trail draag ik toch net zo lief warme wollen hardloopsokken.

Schoenen

Schoenen is natuurlijk een hele belangrijke. Zorg dat je schoenen niet te krap zitten. Als je gaat lopen en je voeten gaan wat opzwellen moeten ze de ruimte hebben. Anders ga je blaren krijgen. Niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte en de voorvoet. Heb je een schoen die te spits toeloopt dan kan je kleine teen knel komen zitten.

Masseer je voeten

Een kleine bal onder je voeten rollen kan er voor zorgen dat je spieren sterken worden en je doorbloeding beter. Ben je sowieso een fan van thuismassage dan heeft Blackroll een special Runner’s Box.

Boek voor experts

Vind je dit een interessant onderwerp en wil je helemaal los op je voeten? Lees dan het boek Fixing your feet.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?