Salomon Ultra Glide 2

Nieuw: Salomon Ultra Glide 2

De opvolger van de populaire Salomon Ultra Glide is uit; de Salomon Ultra Glide 2. Die naam zal niemand verbazen. De schoen wel?

Salomon Ultra Glide 2

Salomon omschrijft hun nieuwe model zelf als volgt;

ULTRA GLIDE 2 is een baanbrekende, ultra-gedempte trail kameleon. Hij is ontworpen om zich aan te passen aan verschillende terreinen en ondergronden en is comfortabel en licht te voet, ideaal om je door het wisselende landschap te bewegen, waar je stemming of ambitie je ook brengt. Wat de uitdaging ook is, waar je ook loopt.

Salomon

Mooie woorden! Maar wat maakt deze schoen de moeite waard?

Salomon Ultra Glide 1

Als een merk een nieuw model schoenen op de markt brengt is het altijd maar de vraag in hoeverre het een succes gaat worden. Ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat een model na de eerste serie stilletjes weer verdwijnt. Dat was bij de Ultra Glide wel anders. De schoen is goed ontvangen en de meeste reviews zijn erg positief. Omdat dit een schoen was die anders was dan de meeste schoenen van Salomon was het een gewaagde zet, maar hij heeft zeker goed uitgepakt.

Dit is wat Runrepeat er bijvoorbeeld over schrijft;

Pluche comfort in een Salomon! Het is waar de trail running gemeenschap op heeft gewacht. De Ultra Glide is Salomon’s antwoord op Hoka’s heerschappij over de categorie gedempte trailschoenen en het is ze gelukt. Deze schoen heeft een pittige, energieke rit, een zachte, ademende bovenkant, en een gripvolle, duurzame buitenzool. Voor $140 is hij het bekijken waard en hij heeft een heleboel goede eigenschappen. Het enige bezwaar dat ik kan bedenken is dat hij een beetje smal is als je een brede voet hebt.

Runrepeat

Wat is nieuw aan de Ultra Glide 2

Daar kunnen we kort over zijn. Heel weinig. Het is een kleine update van de originele schoen. Er zit een nieuwe TPU-laag over de toebox en kwetsbare punten om je nog wat meer bescherming te geven en om er voor te zorgen dat hij nog wat langer meegaat. Verder blijft het dezelfde goede schoen die het al was.

Voor wie is de Ultra Glide 2?

De naam Ultra zegt het al. Ga je verder dan de marathon? Dan is dit de schoen die je op de trails nodig hebt. De noppen zijn niet extreem lang, dus wordt het heel erg modderig en heuvelachtig, dan komen de noppen misschien net wat te kort. Voor de meeste trails is het echter een prima schoen. En loop je minder ver dan 42 kilometer, dan kun je deze schoen natuurlijk ook gewoon dragen hoor.

Salomon Ultra Glide 2 kopen

Enthousiast en direct zelf uitproberen? Bij onderstaande webshops kun je hem direct bestellen zodat je ze snel zelf kunt gaan ervaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?