Injinji teensokken

Injinji Teensokken Review

Ergens een jaar of 10 geleden liep ik Zuid-Afrika de Comrades en kwam ik voor het eerst in aanraking met Injinji teensokken. Het bleek de oplossing tegen schuurplekken tussen de tenen zijn. Sindsdien draag ik ze vaak bij trailruns.

Wat zijn teensokken

Wat zijn teensokken eigenlijk? De naam zegt het natuurlijk al. Het zijn sokken voor je tenen. Nou gaan normale sokken ook om je tenen, maar deze sokken hebben een stukje stof voor elke afzonderlijke teen. Net als handschoenen eigenlijk.

Injinji teensokken

Als je naar de collectie van Injinji kijkt hebben ze heel veel modellen. Toch springen er voor mij een paar modellen uit. De Trail-serie en de Ultra-serie zijn toch wel mijn favorieten. Net wat dikker dan de lightweight run collectie. En ideaal om te combineren met mijn tubes van Compressport.

Qua hoogte zijn de mini crew en crew mijn favoriete modellen. De micro crew valt net onder de enkel en gaat soms schuren met de rand van mijn schoenen.

Voordelen teensokken

Het dragen van teensokken heeft diverse voordelen. Zelf vind ik het vooral fijn dat het heel natuurlijk staat. Door de spreiding van je tenen is het net alsof je op blote voeten loopt. Zeker in combinatie met mijn Altra Lone Peak schoenen (en hun footshaped toebox) loopt dit perfect.

Het andere grote voordeel voor mij is het voorkomen van frictie. Bij een trailrun wil er nog wel eens zand in je schoenen komen. Als dat bij je tenen gaat schuren tijdens de lange afstanden krijg je blaren of schuurplekken. Doordat je tenen los verpakt zitten heb je daar geen last van.

Ten slotte de keus van het materiaal. Meestal draag ik de trail en ultra sokken van Injinji, maar bij een zondagse wandeling in het bos zijn de wollen outdoor sokken ook heerlijk. Die zijn net wat warmer, maar je houdt het heerlijke blote-voeten-gevoel.

Voor de grootste collectie Injinji in Nederland en België kun je terecht bij Dutch Mud Men. Daar heb je nu keus uit meer dan 100 modellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?