altra running nederland

Altra

Het Amerikaanse Altra zie je steeds vaker. Altra is pas opgericht in 2009, maar is niet meer weg te denken uit het trailrunning landschap. Kenmerkend aan Altra zijn de Footshape Toebox en de Zero Drop. De vorm van de schoen volgt je voorvoet en is daarmee voorin veel minder spits dan veel andere merken. Verder zijn alle modellen van Altra Zero drop, dat willen zeggen dat je hiel en voorvoet dezelfde afstand van de grond hebben. Je staat dus plat. Zero drop moet je niet verwarren met barefoot, want door de tussenzolen heb je ruim voldoende demping mocht je dat willen. Wat verder kenmerkend zijn is de losse Stoneguard die bij sommige modellen zit. Dit is een rockplate om je voeten tegen stenen te beschermen. Ook hebben de trailschoenen een Gaitertrap. Een speciale combinatie van haak en klitteband om de eigen Altra Gaiter mee vast te maken.

Altra buitenzolen

Altra gebruikt verschillende buitenzolen met diverse technieken. Per model is dit anders. Dit zijn de belangrijkste technologieen voor de buitenzool.

Vibram Litebase

Volgens Vibram vermindert de Vibram Litebase tussenzool 30% van het totale zoolgewicht door een vermindering van de zooldikte met 50%, met behoud van de Vibram kwaliteit in grip, tractie en duurzaamheid.

Vibram Megagrip

Volgens Vibram biedt dit hoogwaardige kleverige rubber grip op zowel natte als droge oppervlakken, een lange levensduur en een optimaal aanpassingsvermogen aan de ondergrond.

Trailclaw

Deze schuine noppen op de buitenzool zijn strategisch geplaatst onder de middenvoetsbeentjes voor extra tractie onder de voet.

Maxtrac

De gripvolle MaxTrac buitenzool biedt wat wij denken dat de perfecte combinatie is van grip, tractie en duurzaamheid op alle soorten terrein.

Duratread

Deze buitenzool van dicht rubber is ontworpen om langer mee te gaan en grip te bieden op zowel eenvoudig als technisch terrein.


Altra tussenzolen

Altra werkt met drie soorten Foam. Allemaal uit de Altra Ego Foam Family. Altra EGO foam is een geliefd product in het hele Altra-assortiment. Het dubbel-natuurlijke, responsieve en toch zachte schuim is uitgebreid met drie vergelijkbare, maar toch uniek verschillende tussenzool-opties. Deze innovatieve verbindingen bieden verschillende niveaus van responsiviteit en rendement, maar ze hebben allemaal een paar dingen gemeen: comfort, comfort en nog eens comfort.

Altra Ego

Het originele Altra EGO-schuim is ontworpen voor extra energieteruggave en een responsief, maar zacht, comfortabel gevoel. Deze vind je terug in de Lone Peak en Outroad.

Altra Ego MAX

De Altra EGO MAX tussenzool biedt alle lichte en luxueuze prestaties met een beetje extra bounce. Deze foam zit in de Mont Blanc en Timp.

Altra Ego Pro

Het beste van twee werelden: je hoeft niet langer te kiezen tussen demping en respons – dit lichtgewicht schuim geeft je beide. Deze foam vind je niet terug bij de trailschoenen, maar alleen bij de Vanish collectie voor op de weg.


Altra demping

Het foam uit de tussenzool komt redelijk overeen met de demping in de schoenen. Toch hanteert Altra vier soorten demping. Het Balanced Cushioning platform plaatst jhe hiel en voorvoet op gelijke afstand van de grond (altijd zero drop dus), wat een betere uitlijning en een betere vorm bevordert.

Low Cushion

De trailschoenen met de minste demping zijn de Altra Superior. Deze voet het meest minimalistisch aan.

Moderate Cushion

Zoek je gemiddelde demping, dan kom je uit bij de Lone Peak en de Outroad.

High Cushion

Voor meer dan gemiddelde demping is de Altra Timp de juiste keuze.

Max Cushion

Ben je op zoek naar maximale demping, dan blijven de Olympus en de Mont Blanc over.


Altra pasvormen

Altra Pasvormen

Altra werkt met drie verschillende pasvormen;

Original Footshape Fit

De FootShape™-pasvorm waarmee het allemaal is begonnen. De Original is de ruimste van de drie pasvormen. Deze vind je terug in de Lone Peak en Olympus.

Standard Footshape Fit

De meest gangbare Footshape™-pasvorm die precies tussen de Original en Slim zit. Deze vind je terug in de Superior, Timp en Mont Blanc.

Slim Footshape Fit

De smalste pasvorm met voldoende ruimte voor je tenen om zich op natuurlijke wijze te spreiden. Deze vind je terug in de Outroad.


Altra Maattabel

Ieder merk heeft weer een net wat andere maattabel. Altra rekent zijn Amerikaanse maten net iets anders om naar Europese maten. Je kunt in de meeste gevallen dus een maatje groter nemen.


Altra modellen voor de trails

Altra maakt diverse modellen voor op de trails. Er waren eerder nog meer modellen, zoals de King MT, maar die zijn uit de collectie gehaald. Op dit moment zijn er zes modellen in collectie. Naast schoenen voor trailrunning heeft Altra ook nog een heel assortiment schoenen voor hardlopen op de verharde weg.

Altra Lone Peak

Altra Lone Peak

De meest populaire trailrunschoen van Altra. Deze voelt het meest aan als een hardloopschoen. Wordt ook veel gebruik voor wandelen. Komt ook in een brede variant en een Gore-Tex variant. Voor hikers is er zelfs een hoge variant.

Deze iconische trailschoen is favoriet bij heel veel lopers en heeft nu een upgrade gekregen. De Lone Peak 6 laat opnieuw zien waarom deze schoen een legende is, met updates als een nieuwe bovenconstructie en een aanpasbaar vetersysteem dat is ontworpen voor een betere pasvorm op de paden. Deze evolutie biedt ultieme trailfuncties, zoals onze gripvaste MaxTrac™-buitenzool met TrailClaw™-profielen die ontworpen zijn om elk terrein te veroveren.

Altra

Adviesprijs 150 euro. Bestel hem hier.

Altra Mont Blanc

Altra Mont Blanc

Een vrij nieuw model in het gamma van Altra. Deze wedstrijdschoen valt onder de categorie Speed en komt ook met een BOA-sluiting mocht je dat willen.

Zeg Bonjour tegen de gloednieuwe Mont Blanc, de ultieme lange afstand trail schoen geïnspireerd door de hoogste berg in de Alpen. Deze trailcruiser is ontworpen met onze Altra EGO™ MAX tussenzool en onze Standard FootShape™ Fit voor ultiem comfort en onze Vibram® LiteBase buitenzool voor tractie op elk terrein. We hebben strategisch materiaal toegevoegd waar het nodig is en verwijderd waar het niet nodig is, wat resulteert in een lichtgewicht, ademend ontwerp klaar voor de hele dag trail excursies.

Altra

Adviesprijs 180 euro. Bestel hem hier.

Altra Olympus

altra olympus

De trailrunschoen met de meeste demping. Is er ook in een hoge en lage variant om te wandelen.

Ga hardlopen in de natuur met de Olympus 5, onze zachtste en populairste trailrunner. EVA-tussenzoolschuim biedt bescherming en comfort onder de voet, terwijl onze Original FootShape™ Fit je voeten de ruimte geeft voor een natuurlijke positie. Met een ademend bovenwerk van speciaal ontworpen mesh en een gripvaste buitenzool kun je de hele dag van het uitzicht blijven genieten.

Altra

Adviesprijs 180 euro. Bestel hem hier.

Altra Outroad

altra outroad

Nieuwste model van Altra, de hybride schoen. Ideaal voor zowel de verharde weg als de trails.

De nieuwe Outroad is er. Een schoen die is uitgerust voor roadruns en trail-uitstapjes, met alle functies die je nodig hebt om vol vertrouwen buiten de lijntjes te lopen. Met onze gripvaste MaxTrac™-buitenzool en het Altra EGO™-tussenzoolschuim is deze hybride schoen speciaal ontworpen voor de wegatleet die de paden wil verkennen. Deze schoen is voorzien van onze Slim FootShape™ Fit voor een nauwsluitende, comfortabele pasvorm, waar je ook rent.

Altra

Adviesprijs 140 euro. Bestel hem hier.

Altra Superior

altra superior 5 trailrunschoen

De trailrun schoen met de minste demping. Lekker minimalistisch en heerlijk direct. Ook direct het goedkoopste model van Altra.

Snelheid. Veelzijdigheid. Grip. Bescherming … De Superior 5 heeft alles in huis. Deze snelheidsduivel heeft een MaxTrac™-buitenzool met profiel in meerdere richtingen en een verwijderbare StoneGuard™ om snel, gecontroleerd en goed beschermd te trailrunnen. De wikkelpasvorm zorgt dat je voet stevig omsloten is. Je hoeft alleen nog maar je veters te strikken.

Altra

Adviesprijs 130 euro. Bestel hem hier.

Altra Timp

altra timp 4

Een lone peak met wat meer comfort en iets meer bescherming van de ondervoet. Heerlijk comfortabel over de paden.

Stap buiten de gebaande paden met de nieuwste versie van onze trail cruiser met hoge demping, de Timp 4. De Timp 4 is klaar voor elk off-roadavontuur, met functies zoals onze gripvaste MaxTrac™-buitenzool en verbeterde Altra EGO™ MAX-tussenzool waarmee je langer kunt doorgaan. De verbeterde pasvorm van deze versie is ontworpen voor betere prestaties op elk pad, elke ondergrond, elk terrein.

Altra

Adviesprijs 160 euro. Bestel hem hier.

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?