beste broek voor je trailrun

De beste broek voor je trailrun

Als je graag over de trails loopt heb je een aantal items nodig die onmisbaar zijn. Goede schoenen, een drinkvest en een sporthorloge zijn niet weg te denken. Toch zijn fijne shorts of een goede tight ook wel handig. Wat is nou de beste broek voor je trailrun?

Eisen aan de beste broek voor je trailrun

Voordat je lukraak een broek gaat kopen is het eerst van belang om te weten wat je precies zoekt en waar je op moet letten. Hieronder een paar aandachtspunten.

Lengte

Om te beginnen de lengte. Dit kan natuurlijk van het seizoen van het seizoen afhangen. In de zomer wil je misschien geen lange tight en in de winter heb misschien liever geen koude benen. Daarnaast is er nog de capri (vaak ook 3/4 tight genoemd) en zelfs lengtes als 7/8. Ook zijn er merken die een extra lange tight maken.

Zakken

Een klein sleutelzakje is handig, maar tegenwoordig heeft een beetje broek veel meer zakken. Het begon met twee grote zakken op de buitenkant van de bovenbenen. Daar kan aan de ene kant een telefoon in en aan de andere kant een paar reepjes of gelletjes mocht je dat willen. Aan de achterkant kan dan je sleutel en voor je wat kortere runs zonder drank ben je helemaal klaar. Fusion kwam hier als eerste mee. Mijn favoriet zijn echter de Twin Shorts van Ronhill.

Zoals je bij Ronhill kunt zien zitten er naast de zakken op de bovenbenen ook nog lussen voor een jasje en extra zakken voor gelletjes.

Materiaal

Dan nog het materiaal. Dat lijkt misschien niet zo spannend. Je gaat niet voor een katoenen of wollen running tight of shorts. Toch is het iets om nog rekening mee te houden en wel op twee aspecten. Als eerste compressie. Kies je voor een normale tight of een compressietight. Een tight of 2-in-1 shorts met compressie dragen bij aan spierherstel en voorkomt vermoeidheid. Als tweede de dikte. Draag je graag een lange tight, ook in de zomer? Dan zijn er voldoende tights die niet heel dik zijn. Is het winter, ligt er sneeuw en vriest het 10 graden? Dan is een lekkere dikke wintertight natuurlijk een goed idee.

Advies beste broek voor je trailrun

Oke. Je weet nu een beetje waar je op moet letten. Dan nog zijn er tientallen merken met prima producten. Welke kies je nou uit? Op basis van mijn ervaring en die van klanten zijn dit een aantal toppers.

De beste shorts

RH 005317 Mens Tech Marathon RH

De beste shorts zijn toch de Ronhill Twin Shorts. Ze zitten fijn, hebben extreem veel zakken lopen lekker. Ronhill heeft ook shorts zonder binnenbroek overigens. De Compressport 2-in-1 Trail Shorts zijn een goed alternatief.

De beste korte tight

0024 0113 Run Rune 03 05 2022 LOW 295 1

Zoek je een strakkere korte tight, dan zijn die van Compressport natuurlijk een aanrader. Zoek je een eenvoudigere compressieshort zonder zakken? Dan is Craft een optie. Ten slotte is er nog Fusion natuurlijk.

De beste lange tight

0034 Fusion 22August 81 low

Een ander populair model is de Fusion Long Tight. Let op, hij is er in veel varianten; lang, extra-lang, winter en combinaties zoals een extra-lange wintertight. Bekijk ze hier allemaal.

Bonustip! Heb je een goede tight of short? Vergeet dan niet sportondergoed eronder te dragen.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?