vuurtoren trail

Vuurtoren Trail Festival Ameland

De 9e editie van het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal worden georganiseerd het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023. Diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere Vuurtoren Kids Trail,  diverse Canitrails, een Estafette voor teams en de Challenges UTK en UTL. Ultra Trail Kort en Ultra Trail Lang, een competitie waarin je drie afstanden loopt in twee dagen.

Vuurtoren Trail

Grote kans dat ook deze editie CORONAPROOF zal moeten worden georganiseerd. Nu wil het geluk dat wij als organisatie behoorlijk ervaring hebben verkregen door het organiseren van een aantal evenementen tijdens de versoepelingen in augustus en oktober 2020. Voor de Vuurtorentrail betekent dit wederom starten op het strand en finishen, net buiten het centrum van Hollum. We maken gebruik van het druppelsgewijs starten. Deelnemers verspreiden voor de start op het brede strand. Snelle deelnemers starten eerst en de minder ervaren lopers kunnen daarna aansluiten. Gemiddeld zit er 5-10 seconden tussen de starts. Uiteraard zullen wij jullie tijdig briefen mbt tot alle maatregelen die als voorzorg worden ingezet. Nogmaals gezegd,  3-4 oktober 2020 hebben we een zeer geslaagde editie mogen ervaren. Organisatie en deelnemers hebben SAMEN een formidabele klus geklaard met complimenten van autoriteiten en Eilanders!

Jaarlijks proberen we het programma te voorzien van een positieve draai. Op die manier proberen we voor de vele terugkerende deelnemers van dit Trailrun & Walk Festival op Ameland ieder jaar te vernieuwen en enkele afstanden te wijzigen van lengte en parcours.

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door het programma aan activiteiten verdeeld over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Ook in 2021 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en accommodatie verschaffers van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren Ameland als baken van deze Trail.

Alle Cairn Trails bestaan uit één unieke ronde. Start en finish zijn gelegen op het Zwanenplein in Hollum. Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Door het constant geaccidenteerde terrein zijn ook de hoogtemeters niet te onderschatten.

…het hardloopweekend voor jouw loopgroep, je sportieve familieweekend of vrienden- en vriendinnen uit’je!

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Het evenement is afgelopen.

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?