KingMT2 M TOR DSC00176

Groot Boeschoten Trail

De schaapskooien van Groot- en Klein Boeschoten bevinden zich sinds 1800 in dit deel van de Veluwe aangrenzend aan het dorp Voorthuizen alwaar vandaan de Start-Finish zich bevindt. Wij hebben gekozen om dit rijksmonument als logo te gebruiken voor deze Trail van Cairn Trails & Adventures. Een mooi verhaal al vóór de start.

De diverse afstanden behalve de 6 kilometer TRAIL komen langs deze unieke natuurplaats en is speciaal voor ons evenement open gesteld. Makkelijk bereikbaar voor support en bezoekers. Een verzorgingspost zal worden ingericht net na de passage door de schaapskooi.

Interesse in de enige verbouwing van deze nostalgische bouwwerken? op de website van onderzoeker Peter Schut het ontstaan van de schaapskooien met enkele nostalgische prenten: https://www.peter-schut.nl/uncategorized/gemeente-barneveld/de-schaapskooien-van-boeschoten/

Het natuurgebied Boeschoten van terreinbeheerder Staatsbosbeheer  staat bekend als Entréé van de Veluwe, hier ontvouwd zich het begin van de Veluwe vanuit het Westen naar het Oosten en dit gebied is het toneel van de Groot Boeschoten Trail. De bossen strekken zich uit tot aan Speuld en Garderen en voor de 35 km volgen deelnemers een deel van het parcours richting Stroe.

Het evenement is afgelopen.

Datum

zaterdag 01 mei 2021
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Locatie

Garderen / Gelderland / Nederland
Garderen, Gelderland, Nederland

Organisator

Cairn Trails & Adventures
Website
https://cairnadventures.nl/
Meer Lezen
trailrunshop

2 gedachten over “Groot Boeschoten Trail”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?