twentse smokkeltrail

Twentse Smokkeltrail 2023

De vijfde editie van de Twentse Smokkeltrail staat vast op 5 november 2023 en wordt wederom gelopen in het prachtige grensgebied van Losser met Duitsland. De lengtes van de trailparkoersen zijn in 2022:    27,5 km, 14,8 km en 10,0 km, waarbij vrijwel volledig wordt gelopen over onverharde ondergrond.

Afstanden Twentse Smokkeltrail

 • 10 km
 • 14,5 km
 • 27 km

Twentse Smokkeltrail

De start is op onze accommodatie en leidt u eerst via de sportvelden naar het culturele erfgoed Erve Kraesgenberg met een aantal historische gebouwen. Na de hindernissen in een rijhal voor paarden volgen de kilometers door het Dinkeldal deels langs het meanderende riviertje de Dinkel en over oude boerenerven. Via een klootschietbaan wordt natuurgebied de Zandbergen aangedaan over smalle slingerende bospaden met wat hoogteverschillen en een kleine zandverstuiving. Daarna kom je de eerste commies tegen bij de grensovergang, waarna de route wordt vervolgd rondom het fraaie Duitse klooster Bardel. Op weg naar het verste punt van de 27,5 km trail wordt het Bentheimer Wald doorkruist (Let op: aanwezigheid van wilde zwijnen). Over paden nabij een zandafgraving komt u weer in Nederland, dus weer oppassen dat u niet gepakt wordt door de commies. Voor de grensovergang voegt de 14,5 km trail zich weer in. Via een smal pad langs de Dinkel komt u weer over een boerenerf (met een enorme stier!) en gaat het via de weilanden naar de finish op onze accommodatie. Er is tijdregistratie aanwezig. We gaan dit jaar starten in kleine groepjes om meer ruimte te creeren voor alle lopers. Snelle lopers starten eerst. Volg de instructie op van de speaker.

Let op! Inschrijven voor deze trail gaat bij de organisatie zelf via de knop aan de rechterkant.

Niet vergeten

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven