toptrail sittard

Toptrail Sittard

Toptrail Sittard is een competitieve trail met na afloop gezellig genieten van een kop koffie met Limburgse vlaai. Een mooie trailrun over het hoogste plateau van Sittard: de Kollenberg en omgeving.

Toptrail Sittard

Een trailrun door het mooie gebied van Sittard-Geleen, dát was de wens van oud-topatlete en mede-eigenaar van Wilma Running Hardloopadviescentrum:  Wilma Rusman.
Na dertig jaar de Peter Rusmanloop op tweede paasdag in Oirsbeek te hebben georganiseerd begon het bij Wilma weer te kriebelen. Zeker nu ook de DIS-loop Sittard geen vervolg meer kent wilde zij dé sportstad in Limburg niet zonder een noemenswaardig loopevenement laten zijn.
De samenwerking met onder andere atletiekvereniging Unitas en de gemeente Sittard-Geleen resulteerde in de eerste editie van een veelbelovende trailrun in 2017.

“Het is een prachtig parcours door een deels voor velen volstrekt onbekend gebied namelijk het hoogste plateau in Sittard bij de Kollenberg en het naburig landelijk Duits gebied. Het heeft voor elk wat wils; vlakke stukken, bospaden, flinke stijgingen, leuke afdalingen, open vlaktes en dit alles gecombineerd met een prachtige natuur,” aldus Wilma.
Naast alle obstacle-runs, colour-runs, adventure-runs en wegwedstrijden wilde de organisatie weer een beetje terug naar de basis maar dan gecombineerd met een run door de prachtige natuur, geschikt voor de recreant, bedrijven, families en de serieuze snelle semi-topper.

Top Trail Sittard
In november 2022 vindt de vierde editie van deze mooie trailrun plaats. 
Omdat de trailrun deels over het hoogste punt van Sittard gaat én ook nog eens prachtig is, is gekozen voor de naam:
Top Trail Sittard!

Afstanden Top Trail Sittard

Je kunt kiezen uit drie afstanden;

 • 5 kilometer
 • 10 kilometer
 • 20 kilometer

Let op! Inschrijven voor deze trail gaat bij de organisatie zelf via de knop aan de rechterkant.

Niet vergeten

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven