Trail nl Trailrunkalender smokkelaarstrail 1

Smokkelaarstrail 2022

De Smokkelaarstrail is een trail waar je als hardloop en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het is een mooie afwisselende route waarbij je aan weerszijden van de grens loopt. Je loopt over mooie paden door de dichte naald- en loofbossen, je passeert venntjes en loopt langs heide velden.

Smokkelaarstrail

Het is een gemiddeld zwaar trailparcours en is door het ruime aanbod in afstanden geschikt voor zowel de minder ervaren als ervaren trailrunner.

Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten ‘s nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.

De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Het evenement is afgelopen.

Datum

zaterdag - zondag 17 - 18 september 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Locatie

Goirle, Noord-Brabant, Nederland
Goirle, Noord-Brabant, Nederland

Organisator

Brabantse Trailserie
Email
info@brabantsetrailserie.nl
Website
http://www.brabantsetrailserie.nl
Inschrijven
trailrunshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?