pexels photo 289327 1

Savelsbos D+ Trail

Hoogtemeters trainen? Wij hebben verschillende trails met echt fikse D+! Vanuit het grensgebied in Zuid-Limburg, het Savelsbos, het enige eeuwenoude Oerbos

Savelsbos D+ Trail

Het Savelsbos is een eeuwenoud bos. Een unicum in Nederland. Een hellingbos zoals je het zelden tegenkomt. Waterdragende paden, trappen, grotten, vuursteenmijnenen, mergelgrotten…. Werkelijk té mooi om waar te zijn. Het Savelsbos is een 6 km lange, vaak smalle gordel van hellingbossen op de (vaak steile) oostelijke maasdalhelling oostelijk en zuidoostelijk van Maastricht en gelegen tussen de dorpen Cadier en KeerGronsveldEckelrade en Sint Geertruid. Het bos kent zeer steile, vaak eroderende hellingen met hoogteverschillen met veel trappenpaden. De bodem bestaat uit krijtverweringsgronden en grindlagen. In 1881 ontdekte een Belgisch archeoloog, in het Savelsbos de eerste sporen van prehistorische vuursteenmijnbouw. Hij trof een groot aantal gebruiksvoorwerpen aan. De mijnen bestaan uit honderden schachten met galerijen, waar de mensen zo’n 5500 jaar geleden vuurstenen uithaalden om werktuigen (o.a. bijlen en hakken) van te maken. In 1886 werd de Henkeput ontdekt, een ongeveer 12 m diep zinkgat in het Savelsbos. Het gat bestaat uit een open trechtervormige kuil die overgaat in een cilindrische schacht. De schacht geeft toegang tot een koepelvormige ruimte. Ze troffen op de bodem van de put een puinkegel aan, die ze onderzochten. Ze troffen hierin vele botten van mensen en dieren aan, waaronder van vossen, honden, schapen, koeien, paarden en herten.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Het evenement is afgelopen.

Datum

zaterdag 26 maart 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Locatie

Sint Geertruid, Limburg, Nederland
Sint Geertruid, Limburg, Nederland

Organisator

Trailrunnen.nl
Email
info@trailrunnen.nl
Inschrijven
trailrunshop
Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?