ROVERTSCHE LEIJ TRAIL

Rovertsche Leij Trail 2023

De Rovertsche Leij Trail is vernoemd naar een beekje. Het beekje de AA ontspringt tussen de dorpen Ravels en Eel welke beiden ten zuiden van het grensdorp Poppel liggen. Het meandert door het open gebied langs het dorp Poppel richting het landgoed Gorp en Roovert waar het de grens oversteekt. Voorbij Poppel wordt het beekje dan ook de Rovertsche Leij genoemd. 

Rovertsche Leij Trail

De trail start vanuit het Belgische grensdorp Poppel en het eerste en laatste gedeelte van het pacours verloopt langs de oevers van de beek. Om de kwetsbare flora en fauna langs de beek te beschermen mogen we niet overal langs de oevers lopen. Zodra we het beekje verlaten loopt de trail door de fraaie bosgebieden die zo kenmerkend zijn van deze regio.

Zodra we de Nederlandse grens passeren verloopt de route door verschillende natuurgebieden. Hierdoor zul je onderweg veel verschil in landschap ervaren.

Afstanden

Je kunt meedoen aan de volgende afstanden

  • 10 kilometer
  • 15 kilometer
  • 21 kilometer
  • 25 kilometer

Let op! Inschrijven voor deze trail gaat bij de organisatie zelf via de knop aan de rechterkant.

Niet vergeten voor deze trail

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Het evenement is afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?