Trail nl Trailrunkalender ooievaarstrail

Ooievaarstrail 2022

De Ooievaarstrail heeft zijn naam te danken aan het natte gebied langs het beekje de Poppelse Leij. Het dal, waar het beekje doorheen stroomt, lokt vele steltlopers, moerasvogels en kikkers (lekkernij voor de Ooievaars). In en rondom dit gebied nestelen regelmatig de Ooievaars en de nabijgelegen boerderij wordt daarom ook het aangeduid als het Ooievaarsnest.

Ooievaarstrail

De overwegend vlakke route van de Ooievaartrail voert je door drie prachtige natuurgebieden. De trail is zowel voor de gevorderde als de minder ervaren trailrunner geschikt.

Het parcours van de Ooievaarstrail loopt door drie unieke natuurgebieden die ten zuiden van Tilburg/Goirle liggen. Je loopt door bossen en heidevelden, langs het ven de ‘Halve Maan’ en een het beekdal van de Poppelse Leij. Dit alles vormt het decors van deze zeer afwisselende trail. In het voorjaar houdt men bewust het gebied nat om zo een goede habitiat aan de Ooivaars en overige watervogels te bieden.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Het evenement is afgelopen.

Datum

zondag 20 maart 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Locatie

Goirle, Noord-Brabant, Nederland
Goirle, Noord-Brabant, Nederland

Organisator

Brabantse Trailserie
Email
info@brabantsetrailserie.nl
Website
http://www.brabantsetrailserie.nl
Inschrijven
trailrunshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?