n70 trailrun Trail nl

N70 Trailrun

Op zondag 4 september 2022 wordt de N70 Trailrun over de N70 natuurroute georganiseerd. De N70 natuurroute is een parcours door een prachtig stuk landschap in het Rijk van Nijmegen. Het parcours verloopt door een heuvelachtig en bosrijk gebied en heeft een lengte van ongeveer 14 kilometer. Een prachtige en intensieve route voor een echte trailrun!

N70 Trailrun

Belangrijke reden voor de opzet van deze nieuwe N70 Trailrun is de snelgroeiende belangstelling voor trailrunning in Nederland en de prachtige omgeving die het Rijk van Nijmegen biedt. Dit gebied biedt fantastische natuurlijke uitdagingen aan de avontuurlijk ingestelde hardloper, zoals pittige hellingen, modderige single tracks en huiveringwekkende afdalingen.

De N70 Trailrun biedt vijf afstanden: 7, 14, 28, 42 km en 56 ultra. De korte trail is een pittige kennismaking voor mensen die deze snelgroeiende tak van de hardloopsport eens willen ervaren. De lange afstand is bedoeld voor de gelouterde lopers. De hoogtemeters en de zware ondergrond en mogelijk ook de blubber in geval van regen, maken van de langste afstand een stevige dobber voor zelfs de best getrainde trailers.

De kenmerken van de N70Trailrun:

  • 5 afstanden: 7 km, 14 km, 28 km, 42 km (zwaartste Marathon van Nederland) en een 56 Ultra
  • Per 14 km drie verzorgingsposten
  • 95% van het parcours is off-road (zandpaden en trappen)
  • Pittige beklimmingen naar de hoogste toppen van het Rijk van Nijmegen
  • Schitterende bosomgeving
  • Ruim 500 hoogtemeters per ronde (14 km)

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Het evenement is afgelopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven