maasdal trail

Maasdal Trail – Toe aan Filou – Zomer

Filou, onze partner en natuurlijk bekend als het ondeugende Belgische strekenbier staat altijd voor je klaar bij de finish na deze Maasdal Trail. En laten we nu als ‘ode aan Filou’ een echte “Toe aan een Filou Trail” hebben gemaakt!

Maasdal Trail

Duinen in Limburg, dat verwacht je niet zo snel. De Maasduinen zijn dan ook rivierduinen. Deze duinen langs de Maas zijn bijna allemaal met bos begroeid. Bebossen was de enige manier om de omliggende akkers en weidegronden tegen het stuivende zand te beschermen. Het resultaat is een glooiend lint van duinen, verwilderde bossen, stukjes heide, akkers, stuifzanden en blinkende vennen langs de oostoever van de rivier. Staatsbosbeheer beheert het Bergerbos en Bleijenbeek in het noordelijk deel van dit nationaal park. Nationaal Park De Maasduinen is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan. Wij doen het bovenste deel aan, wat vroeger het Maasdal werd genoemd. Wat tref je dan aan? Een gebied dat nergens vlak is, het blijft glooien. Er zitten geweldige klimmetjes in, en fantastische afdalingen. Een duin waar je overheen mag zwerven, een leegstaand ven (ja, je leest het goed). En dan het Quin. Het allermooiste plekje van de hele Maasduinen volgens Boswachter Ralf! En ja, die kan het weten, toch?

Van onze Trail-Hosts Daisy & Rick:

“Welkom lieve Trail vrienden in Nationaal park de Maasduinen

Schitterende bossen, paden, duinen, heerlijk om middels onze Trail doorheen te struinen

Lopen door de uiterwaarden van onze mooie maas

Verschillende bomen, planten en door het hoge gras van allerlei geraas

Opwaaiend stuifzand en helderblauw water, genieten van onze ultra Trails stel je niet uit tot later

Tot jezelf komen, jezelf uitdagen, en terugkomen in innerlijke rust

Trails rennen zijn niet lastig, het is een lust

Van Gennep tot aan Bergen, het is een gerace

Door de glooiende landschappen op je tandvlees

Het uitlopen resulteert in goede energieke positieve zin

Er rest nog een ding, schrijf je nu in!”

Let op! Inschrijven voor deze trail gaat bij de organisatie zelf via de knop aan de rechterkant.

Niet vergeten voor deze trail

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Het evenement is afgelopen.

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?