leenderbos ultra trail

Datum

zondag 29 januari 2023

Tijd

Gehele dag

Leenderbos Ultra trail Winter 2023

Een eindeloos natuurgebied, met vele single tracks, zandpaden, heidepaden en afwisselende bospaden. De Leenderbos Ultra Trail laat je dit gehele uitdagende gebied zien. Er zijn veel afwisselende paden en het gebied strekt zich helemaal uit vanaf Leende tot Achel en Valkenswaard.

De Leenderbos 50km Ultra Trail heeft als start en finish Manege de Molenberg in Leende. Je gaat door de prachtige Leenderbossen, helemaal richting de heide van Soerendonk tot aan de Belgische Grens bij de Achelse Kluis.

Leenderbos Ultra Trail

Tot 1930 lag in boswachterij Leenderbos een uitgestrekt gebied met heide en zandverstuivingen. De heide was niet meer rendabel voor de landbouw en het gebied verwaarloosde. Staatsbosbeheer kocht het aan en plantte in het kader van de werkverschaffing bossen aan. Het Leenderbos was een typisch productiebos, zoals ze ook elders in Nederland werden aangelegd.

Inmiddels heeft het Leenderbos niet meer dezelfde functie als in de crisisjaren. Weliswaar ‘levert’ het bos jaarlijks 6000 kuub hout, recreatie en natuurwaarden zijn nu minstens zo belangrijk. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijk voor verschillende diersoorten.

Puur natuur… dat zijn de Leenderbossen…

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top