wooden bridge in shallow photo
dutch mud men
instinct trail inspired racevesten

Datum

zaterdag 23 juli 2022

Tijd

Gehele dag

Krijtlandtrail – 52K

Krijtland Trail, natuurlijk bekend als LAW (lange afstands wandelpad) maar als trail minstens zo uitdagend omdat je na ongeveer 38K een doorsteek maakt met nog ruim 500 D+ en zeer trailwaardige paadjes. Kortom een prachtige ultra van 52K door Zuid-Limburg

Krijtland
Het Krijtlandpad is een Lange Afstands Wandelpad (LAW) wat je in 90+ K door Zuid-Limburg brengt. Het mooiste stuk(je) van 52K met 1200 D+ is van Wittem (Gulpen), via Holset en Vaals, langs het Hijgend Hert, Camerig, Epen via Slenaken… en vanaf daar hebben wij een uniek en zeer eigen ‘trailstukje’ gemaakt. Een ‘doorsteekje’ van 14K met nog eens 500 D+, zodat je weer eindigt in Wittem. 1 Trail, 1 afstand, een unieke combi van heel veel mooie stukjes Zuid-Limburg, een deels uitgepijlde route, gecombineerd met een echte trail! Een exclusief en kleinschalig event voor max 100 mensen. Ga jij de uitdaging aan? Mooie kenmerkende paden, prachtige vergezichten en stevige hoogtemeters in het heuvelachtige Zuid-Limburg. Beboste hellingen, ouderwetse hoogstamboomgaarden, vakwerkhuizen met zwarte balken, kapelletjes langs zandpaden, holle wegen en zelfs een vuursteenmijn.

De natuur tussen Wittem, Vaals, Slenaken en Gulpen stapelt verrassing op verrassing. De onafscheidelijke riviertjes Geul en Gulp slingeren tussen de glooiingen door, in de bossen ontspringen bronnetjes. En wat te denken van kalksteengroeves, kalkgraslanden en katten en slakken die nergens anders in Nederland voorkomen? Noem dat maar eens geen buitenland.

Scroll naar top