pexels photo 289327 1

Bokkenrijders Trail – 200K Ultra [datum onbekend]

De Bokkenrijders trail, vernoemd naar een legende over de Bokkenrijders die een pact hadden met de duivel en ’s nachts op bokken door de lucht reden, is met recht een bijzondere! Een route van 200K door het Zuid-Limburgse landschap, bij nacht, kou en ontij… Alleen voor wie durft dus:). 

De Bokkenrijders trail

In de 18e eeuw werden het zuiden van Nederland en delen van België en zelfs Duitsland in hun greep gehouden door een bende rovers. Zij verplaatsten zich zo snel van de ene naar de andere plaats dat zij zich wel via vliegende bokken door de lucht moesten verplaatsen. Ze zworen immers trouw aan de duivel. Ze werden alom gevreesd.

De bokkenrijderstrail is er ook een om te vrezen. Naast de behoorlijke afstand van 200km zitten er rond de 4000 hoogtemeters in. Dit keer niet langs de geëigende (trail)plaatsjes als Vijlen, Vaals en Epen, maar het ‘andere Zuid-Limburg’. We starten bij de Leenderkapel waar naar verluid de Bokkenrijders hun duivelseed zworen en zullen onderweg vele historische plaatsen aandoen als woningen van Bokkenrijders, kastelen, hoeves en kloosters die destijds beroofd zijn alsook plekken waar Bokkenrijders gevangen zaten of aan hun einde kwamen door ophanging. Het maakt dat deze trail niet zomaar een trail is, maar een beleving. Een die je nog lang bij zal blijven.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Scroll naar boven