pexels photo 1009355

Alphensebergentrail

De Alphense Bergen is een groot bosgebied tussen Alphen en Chaam. In de voorbije eeuwen lagen hier heidevelden en stuifzanden en is nu een afwisselend bosgebied.

De AlphenseBergentrail is een mooie uitdagende trailrun en je loopt je door een afwisselend natuurgebied met veel bossen en heidevelden. De bospaden en singeltracks, gecombineerd met korte heuveltjes maken de trail niet alleen mooi maar ook pittig en uitdagend! Het is een gemiddeld zwaar trailparcours en is door het ruime aanbod in afstanden geschikt voor zowel de minder ervaren als ervaren trailrunner.

De start en finish vindt plaats vanaf het centrale dorpsplein in Alphen en er worden maximaal 800 deelnemers toegelaten.

Het bosgebied rondom Alphen en Chaam is een geliefd vakantiegebied. Het heeft een uitgebreid netwerk van paden waar je uren over kunt dwalen. Het gebied wordt al sinds de prehistorie bewoond en de Romeinen hadden door Alphen hun ‘ heerbaan’ van Antwerpen naar Nijmegen en Dordrecht en Maastricht aangelegd. Nu is het een rustig Brabants dorp met kleine dorpskern vanwaar de start van de Alphens Bergen Trail zal plaats vinden. Alphen ligt in de driehoek Breda, Tilburg en Baarle Nassau.

Het evenement is afgelopen.

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?