Altra StoneGuard 1

Altra StoneGuard, hoe werkt het?

Als heeft een eigen soort rockplate, de Altra Stoneguard. Deze is net wat anders dan een normale rock plate. Hoe werkt het precies?

Altra Stoneguard

Koop je een paar Altra Superior, dan zitten er twee bijzonder dunne en vrij harde zooltjes in de doos. Dat is de Altra Stoneguard. Deze dunne plastic plaat kun je tussen de schoenzool en je tussenzooltje plaatsen en dient ervoor om je voeten te beschermen aan de onderkant. Loop je dus op een terrein waar je bang bent dat je op scherpe stenen gaat staan en daar last van krijgt? Dan kun je deze Stone Guard in je schoenen leggen.

Altra StoneGuard 3
Altra StoneGuard – Geschikt voor meerdere maten

Een extra zool, merk je dat?

Het gewicht van de twee plaatjes is ongeveer 25 gram per stuk. Dat is zo’n 10% van de schoen en dus niet echt merkbaar. Qua dikte zijn ze zo dun dat het niet voelt als een extra zool. Ook met flexibiliteit zit het wel goed. Ze zijn zo buigzaam dat je Altra er zeker niet stugger van wordt.

Altra StoneGuard 2
Altra StoneGuard – Erg dun en flexibel

Op maat maken

De Stone Guard die je in je schoendoos vindt moet je meestal nog wel op maat knippen. Er zit er altijd eentje in die voor een schoenmaat of vijf geschikt is en dus meestal te groot is. Er staat een hele duidelijk rand op en je knipt het er zo af.

Altra StoneGuard 4
Altra StoneGuard op maat knippen

Bekijk hier de hele collectie Altra schoenen.

Ben je op zoek naar een leuke trailrun? Bekijk dan onze complete trailrunkalender. Ben je op zoek naar geschikte schoenen, kleding, racevest of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?